Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Hilary Clinton εξασφάλισε την προεδρική υποψηφιότητα από το Δημοκρατικό Κόμμα

Η Hilary Clinton εξασφάλισε την προεδρική υποψηφιότητα από το Δημοκρατικό Κόμμα
Η νίκη της Clinton εντός του Δημοκρατικού Κόμματος δεν είναι επίσημη, αλλά το αποτέλεσμα υπολογισμών διεθνών ΜΜΕ για τους εκλογικούς συσχετισμούς
Την Hilary Clinton από το Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται πως θα έχει αντίπαλο στην διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ ο Donald Trump του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, καθώς σύμφωνα με πολλά διεθνή ΜΜΕ η Clinton κατάφερε να εξασφαλίσει τον ελάχιστο αριθμό αντιπροσώπων που χρειαζόταν για να πάρει το χρίσμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών για το προεδρικό αξίωμα.
Μάλιστα, η ανάδειξη της Clinton σε υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων αποτελεί ιδιαίτερη στιγμή στην ιστορία 240 ετών των ΗΠΑ, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα υποψήφια πρόεδρος μεγάλου κόμματος στη χώρα.
Επισημαίνεται, ότι η νίκη της Clinton εντός του Δημοκρατικού Κόμματος δεν είναι επίσημη, αλλά το αποτέλεσμα υπολογισμών των ΜΜΕ για τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται μεταξύ των αντιπροσώπων του.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου CNN, μετά τις εκλογές στο Πουέρτο Ρίκο και με την υποστήριξη κάποιων επιπλέον αντιπροσώπων, η 68χρονη Clinton έχει πλέον εξασφαλίσει την υποστήριξη 2.384 αντιπροσώπων, έναν περισσότερο από τον ελάχιστο αριθμό που υπολογίζεται πως χρειάζεται για να λάβει και επισήμως το χρίσμα της υποψήφιας προέδρου των ΗΠΑ του Δημοκρατικού Κόμματος, όταν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διαδικασίες.
Μάλιστα, σήμερα Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 η Clinton αναμένεται να λάβει την υποστήριξη επιπλέον αντιπροσώπων μετά την καταμέτρηση ψήφων σε έξι ακόμα πολιτείες, μεταξύ άλλων στην Καλιφόρνια και στο Νιού Τζέρσεϊ.
Από την πλευρά του, ο σοσιαλιστής αντίπαλος της Clinton εντός του Δημοκρατικού Κόμματος, Bernie Sanders, κάλεσε τα ΜΜΕ να μην βιάζονται να αναδείξουν την Clinton ως την de facto προεδρική υποψήφια του κόμματος, καθώς μέχρι τη διενέργεια των απαραίτητων διαδικασιών μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί των δυνάμεων μεταξύ των αντιπροσώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης