Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Θύμα» του βρετανικού δημοψηφίσματος η στερλίνα - Νέες απώλειες έως 1% λόγω δημοσκοπικού προβαδίσματος Brexit

«Θύμα» του βρετανικού δημοψηφίσματος η στερλίνα - Νέες απώλειες έως 1% λόγω δημοσκοπικού προβαδίσματος Brexit
Τα βρετανικά γραφεία στοιχημάτων Betfair αποδίδουν πλέον στο Brexit πιθανότητα 28%, από 19% που βρισκόταν στο τέλος Μαΐου 2016
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ασυνήθιστες αναταράξεις στη συναλλαγματική ισοτιμία της βρετανικής στερλίνας, που συνταράσσεται από την αβεβαιότητα που προκαλεί στις προοπτικές της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου το επερχόμενο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 περί παραμονής της χώρας στην Ε.Ε..
Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, η στερλίνα υποχώρησε έως και κατά 1% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και του ευρώ, μετά από σειρά δημοσκοπήσεων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και τη Δευτέρα το πρωί, στις οποίες η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. (Brexit) βρέθηκε να προηγείται της παραμονής της.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), το κόστος ασφάλισης κατά διακυμάνσεων του συναλλαγματικού ζεύγους δολάριο-στερλίνα (GBP/USD) έχει ήδη «εκτοξευτεί» στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας επταετίας, παρ' ότι το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από δύο εβδομάδες.
Τα βρετανικά γραφεία στοιχημάτων Betfair αποδίδουν πλέον στο Brexit πιθανότητα 28%, από 19% που βρισκόταν στο τέλος Μαΐου 2016.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η λίρα διακυμάνθηκε έναντι του ευρώ μεταξύ 0,78490 και 0,79012 στερλίνων, διαπραγματευόμενη το απόγευμα της Δευτέρας (21:00) στη διεθνή αγορά συναλλάγματος στο επίπεδο των 0,78660 στερλίνων ανά ευρώ.
Έναντι του αμερικανικού νομίσματος η βρετανική στερλίνα εξασθένησε μέχρι τα 1,43547 δολάρια, ενώ μετά την ομιλία της προέδρου της Federal Reserve, Janet Yellen - που εξασθένησε το δολάριο - η λίρα ενισχύθηκε εκ νέου στο επίπεδο των 1,44510 δολαρίων, με υψηλό ημέρας τα 1,44744 δολάρια.
Επισημαίνεται, ότι η ψηφοφορία στο δημοψήφισμα έχει ήδη ξεκινήσει για όσους επέλεξαν να ψηφίσουν δια ταχυδρομείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης