Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμερα η ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 3ο Μνημόνιο της Ελλάδας – «Το κλίμα είναι καλό»

Σήμερα η ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 3ο Μνημόνιο της Ελλάδας – «Το κλίμα είναι καλό»
«Η ελληνική κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση, μετά και την αλλαγή πολιτικής που έχει πραγματοποιήσει»
Σήμερα 6/6 αναμένεται η ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) από τους Επίτροπους Valdis Dombrovskis και Pierre Moscovici, σχετικά με τις λεπτομέρειες της πρώτης αξιολόγησης, για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
Για την εν λόγω ενημέρωση ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ, Γιώργος Κύρτσος, ανέφερε στην συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως «το κλίμα σε επίπεδο ευρωπαϊκών θεσμών είναι καλό», καθώς πλέον «η ελληνική κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση, μετά και την αλλαγή πολιτικής που έχει πραγματοποιήσει».
Ο κ. Κύρτσος υποστήριξε πως η τρέχουσα περίοδος είναι «πολύ δύσκολη» για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο εξαιτίας των οικονομικών συγκυριών, αλλά και λόγω της ανόδου της άκρας δεξιάς, κάτι που φάνηκε και στις προεδρικές εκλογές της Αυστρίας.
Επιπλέον, ένα ακόμα «αγκάθι» αποτελεί και το επικείμενο δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία, το οποίο θα καθορίσει την παραμονή της ή μη στην Ε.Ε.
Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως «τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα είναι δύσκολα στην εφαρμογή», ωστόσο η χώρα «απέφυγε την επανάληψη μιας κρίσης τύπου 2015».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης