Τελευταία Νέα
Διεθνή

Smets (ΕΚΤ): Δεν θα υπάρξει άμεσα αναθεώρηση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ

Smets (ΕΚΤ): Δεν θα υπάρξει άμεσα αναθεώρηση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ
Η ΕΚΤ δε θα διστάσει να δράσει, σε περίπτωση που επανεμφανιστούν οι πιέσεις στις τιμές, υποστήριξε ο βέλγος κεντρικός τραπεζίτης
Την πεποίθησή του ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα έχουν αποτέλεσμα, αλλά και ότι δεν έχει έρθει η ώρα για αναθεώρηση της νομισματικής πολιτικής που η ΕΚΤ ασκεί εξέφρασε σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου, ο Jan Smets, διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ.
Υπερασπιζόμενος την πολιτική της ΕΚΤ, ο Smets τόνισε ότι χωρίς τις αποφασιστικές κινήσεις της κεντρικής τράπεζας της Ευρωζώνης, ο πληθωρισμός στην περιοχή θα ήταν πολύ χαμηλότερος.
Σημείωσε, πάντως, ότι αν και η ΕΚΤ πρέπει να είναι προσεχτική και επιφυλακτική, εντούτοις ο ίδιος δε διαβλέπει τον κίνδυνο παγίωσης του χαμηλού πληθωρισμού σε τιμές και μισθούς.
«Σε κάθε περίπτωση, η ΕΚΤ δε θα διστάσει να δράσει, εφόσον οι πιέσεις στις τιμές επανεμφανιστούν», υπογράμμισε ο βέλγος τραπεζίτης.
Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Βέλγιο, ο Smets σχολίασε πως ο χαμηλός πληθωρισμός ενδεχομένως να εκτροχιάσει τα κέρδη από την ανταγωνιστικότητα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης