Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Νεκροί δύο δημοσιογράφοι από επίθεση-ενέδρα των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Νεκροί δύο δημοσιογράφοι από επίθεση-ενέδρα των Ταλιμπάν
Οι δημοσιογράφοι αποτελούν συχνά στόχο των Ταλιμπάν στη χώρα, με πιο πρόσφατο περιστατικό την επίθεση αυτοκτονίας του Ιανουαρίου
Ένας Αφγανός και ένας Αμερικανός δημοσιογράφος έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή (5/6) στο νότιο Αφγανιστάν, λόγω επίθεσης με ρουκέτα που δέχθηκαν από μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης των Ταλιμπάν, σύμφωνα με σημερινή (6/6) ανακοίνωση των αρχών ασφαλείας της χώρας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, οι Zabihullah Tamanna και David Gilkey επέβαιναν σε κονβόι του αφγανικού στρατού, το οποίο δέχθηκε επίθεση με ρουκέτα από ενέδρα που είχαν στήσει οι Ταλιμπάν, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και δύο Αφγανοί στρατιώτες.
Οι αρχές ανέφεραν ότι στο κονβόι υπήρχαν και δύο ακόμα δημοσιογράφοι, οι οποίοι ωστόσο δε χτυπήθηκαν από την επίθεση και είναι καλά στην υγεία τους.
Να σημειώσουμε ότι οι δημοσιογράφοι αποτελούν συχνά στόχο των Ταλιμπάν στη χώρα, με πιο πρόσφατο περιστατικό την επίθεση αυτοκτονίας του Ιανουαρίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά υπάλληλοι τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης