Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gross: Η Fed αποκλείεται να αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούνιο, αλλά μάλλον θα το πράξει τον Ιούλιο του 2016

Gross: Η Fed αποκλείεται να αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούνιο, αλλά μάλλον θα το πράξει τον Ιούλιο του 2016
Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την απασχόληση το Μάιο ακυρώνουν μία πιθανή κίνηση στην επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκιά της τον Ιούνιο, τόνισε σε δηλώσεις του ο μεγαλοεπενδυτής Bill Gross, έπειτα από τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου στη δημοσιότητα για τις εξελίξεις στην αμερικανική αγορά εργασίας.
«Ένας αριθμός όπως αυτός με βεβαιότητα ακυρώνει μία κίνηση τον Ιούνιο», είπε ο Gross σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.
«Ο αριθμός είναι τόσο χαμηλός που θα αναγκαστούν να κάνουν μία παύση», σημείωσε για τα στελέχη της νομισματικής επιτροπής της Fed, που συνεδριάζουν στις 14-15 Ιουνίου.
Ο Gross, που διαχειρίζεται 1,3 δισ. δολ. μέσω του Janus Global Unconstrained Bond Fund, είπε ακόμη ότι πιθανότατα η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο.
Το Μάιο η αμερικανική οικονομία κέρδισε τις λιγότερες νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία σχεδόν 6 χρόνια.
Μάλιστα οι 38.000 νέες θέσεις του Μαΐου έρχονται μετά τις 123.000 θέσεις του Απριλίου, όταν και πάλι η αύξηση ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης