Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Βουτιά του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος, μετά την ψυχρολουσία από την αγορά εργασίας

Business Insider: Βουτιά του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος, μετά την ψυχρολουσία από την αγορά εργασίας
Ξαφνικά όλοι ανησυχούν για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας - Σαφείς οι τάσεις για την αποφυγή κινδύνου, με ενίσχυση του γεν, του χρυσού και των αμερικανικών κρατικών ομολόγων
Το δολάριο ΗΠΑ βιώνει μία άγρια επίθεση σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου, έπειτα από την απογοητευτική έκθεση για τις θέσεις εργασίας που μείωσε δραματικά τις προσδοκίες για μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Ιούνιο.
Η τελευταία έκθεση για τις θέσεις εργασίας έδειξε ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε μόλις 38.000 θέσεις εργασίας το Μάιο, πολύ λιγότερες από τις αναμενόμενες 160.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.
Όπως σημειώνει το Business Insider, οι ΗΠΑ δεν έχουν δει τόσο μικρή αύξηση των θέσεων εργασίας από τον Δεκέμβριο του 2010, ή μετά από τη Μεγάλη Ύφεση.
Η έκθεση έδειξε επίσης ότι το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,7% από 5% προηγουμένως, γεγονός το οποίο οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο του τρέχοντος έτους.
Ο δείκτης δολαρίου, που παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, υποχωρεί σήμερα 1,6%, στο 94,02, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου.

Screen Shot 2016 06 03 at 10.24.01 AM

Τα κύρια νομίσματα βρίσκονταν όλα υψηλότερα έναντι του δολαρίου.
Ορίστε οι τιμές στις 18.00 ώρα Ελλάδος:
* Το ιαπωνικό γεν κερδίζει 1,8% στα 106,97 γεν ανά δολάριο.
* Το ευρώ ανεβαίνει 1,7% έναντι του δολαρίου, στο 1,1341.
* Η βρετανική στερλίνα κερδίζει 0,8% έναντι του δολαρίου, στο 1,4543.
* Το δολάριο Αυστραλίας ανεβαίνει κατά 1,5%, σε 0,7334 ανά δολάριο.
* Το καναδικό δολάριο ισχυροποιείται κατά 1,2%, στο 1,2948 ανά δολάριο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τρεις μεγάλες κινήσεις «αποφυγής κινδύνου» ξεχωρίζουν: το γεν είναι ισχυρότερο έναντι του δολαρίου, οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν κατά 2,7% και τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα πραγματοποιούν μία κούρσα.
Το βασικό περίγραμμα είναι ότι τα στοιχήματα για ανατίμηση γιεν είναι δημοφιλή σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας.
Εν τω μεταξύ, τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, που θεωρούνται το ασφαλέστερο μέρος για τους επενδυτές που θέλουν να «παρκάρουν» τα χρήματά τους, και ο χρυσός, που είναι παραδοσιακά το ύστατο καταφύγιο ασφαλείας, επίσης αγοράζονται επιθετικά από τους επενδυτές σε περιόδους ανησυχίας.
Όλα αυτά είναι μια τεράστια αλλαγή σε σχέση με ότι περίμεναν όλοι τις τελευταίες εβδομάδες.
Πολλοί αναλυτές υποστήριζαν ότι το αμερικανικό νόμισμα είχε περισσότερο χώρο να ανατιμηθεί κατά το τρέχον έτος και το επόμενο, δεδομένου ότι η Federal Reserve είχε υιοθετήσει μια ελαφρώς πιο επιθετική στάση πρόσφατα και η αμερικανική οικονομία παρουσίαζε καλύτερες αποδόσεις.
Εν ολίγοις, φαίνεται λες και όλοι ανησυχούν ξαφνικά για την προοπτική των ΗΠΑ μετά την πολύ χειρότερη του αναμενομένου έκθεση για τις θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης