Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Σημασία έχει τα αμερικανικά επιτόκια να βρίσκονται κοντά στο 1% μέχρι το τέλος του έτους

Evans (Fed): Σημασία έχει τα αμερικανικά επιτόκια να βρίσκονται κοντά στο 1% μέχρι το τέλος του έτους
Η χρονική στιγμή της αύξησης των επιτοκίων δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία
Θα μπορούσαν να υπάρχουν δύο αυξήσεις επιτοκίων το 2016 αν τα δεδομένα εξακολουθούν να είναι ευνοϊκά, αλλά η χρονική στιγμή τους δεν θα αποδειχθεί ζωτικής σημασίας, είπε στο CNBC ο Charles Evans, πρόεδρος της Fed του Σικάγο.
«Δύο αυξήσεις επιτοκίων το 2016, αυτό είναι η δική μου εκτίμηση, εάν τα δεδομένα εξακολουθήσουν να είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις μου, αυτό αποτελεί μία αργή και σταδιακή αύξηση εντός του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Evans, ο οποίος είναι αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής (FOMC) και ψηφίζει για τις αποφάσεις, όταν κάποιο μέλος της επιτροπής δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του.
«Η χρονική στιγμή δεν είναι πραγματικά τόσο σημαντική, ενδεχομένως δύο αυξήσεις μέσα στο καλοκαίρι θα είναι λίγο περισσότερες από ότι έχουν προεξοφλήσει οι αγορές», δήλωσε ο Evans σε συνέντευξή του την Πέμπτη 2 Ιουνίου.
«Αρκεί στο τέλος του τρέχοντος έτους να βρισκόμαστε λίγο κάτω από το 1%», πρόσθεσε ο Evans.
«Νομίζω ότι αυτό μας δίνει αρκετό χρόνο να εκτιμήσουμε πώς η αμερικανική οικονομία έχει κινηθεί, τις παγκόσμιες επιρροές και κατά πόσον ή όχι ο πληθωρισμός είναι πιο πιθανό να κινηθεί με περισσότερη σιγουριά προς το 2%.
Αυτό θα μας φέρει σε καλή θέση για το επόμενο έτος», σημείωσε.
Οι συμμετέχοντες στην αγορά είναι ανυπόμονοι για την επόμενη αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα, μετά την πρώτη της αύξηση έπειτα από σχεδόν 9 χρόνια, το Δεκέμβριο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης