Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή άνοδος στο πετρέλαιο μετά από μεγάλες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου - Στα 49,90 δολ. το Brent

Μικρή άνοδος στο πετρέλαιο μετά από μεγάλες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου - Στα 49,90 δολ. το Brent
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» βρέθηκαν να χάνουν άνω του 1% μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συνόδου του OPEC στη Βιέννη
Μικρή άνοδο έως 0,3% πραγματοποίησαν την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, οι οποίες κατέγραψαν μεγάλες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» βρέθηκαν να χάνουν άνω του 1% μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συνόδου στη Βιέννη των χωρών-μελών του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC χωρίς να τεθεί ανώτατο όριο συνδυαστικής παραγωγής τους, με την ισχυρή Σαουδική Αραβία να σχολίαζει ότι οποιαδήποτε «τεχνητή οροφή» στην παραγωγή του OPEC είναι πρόωρη.
Πάντως, η Σαουδική Αραβία δεσμεύτηκε να μην «πλημμυρίσει» τη διεθνή αγορά με επιπλέον πετρέλαιο, με την αγορά να υποδέχεται θετικά την άμβλυνση της επιμονής της μεσανατολικής χώρας να υπερασπιστεί το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς της με κάθε τίμημα.
Αρνητικά για τις τιμές του «μαύρου χρυσού» λειτούργησε η επιλογή της ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητη την νομισματική της πολιτική, γεγονός που ενίσχυσε το αμερικανικό νόμισμα (νόμισμα συναλλαγών του πετρελαίου) μέχρι τα 1,11453 δολάρια ΗΠΑ ανά ευρώ.
Όμως, η ανακοίνωση της υποχώρησης κατά 1,4 εκατ. βαρέλια των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε τον περιορισμό των απωλειών στις διεθνείς τιμές του, παρά το γεγονός ότι η αγορά προέβλεπε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αποθεμάτων (κατά 2,5 εκατ. βαρέλια).
Τελικά, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Αυγούστου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου κατέγραψε άνοδο 0,34% ή 17 σεντς, για να ανέλθει σε 49,90 δολάρια ΗΠΑ, έχοντας διακυμανθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας μεταξύ 48,84 και 50,30 δολαρίων.
Οριακά αμετάβλητη (+0,04%) παρέμεινε η τιμή του future Ιουλίου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να διαμορφωθεί σε 49,03 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί στην ημέρα μεταξύ 47,97 και 49,47 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης