Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cameron: Πράξη οικονομικού αυτοτραυματισμού η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ

Cameron: Πράξη οικονομικού αυτοτραυματισμού η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ
«Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι η ΕΕ είναι τέλεια», σημείωσε ο Cameron
Την εκτίμηση ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνιστούσε πράξη οικονομικού αυτοτραυματισμού για τη χώρα εξέφρασε ο βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο δίκτυο SkyNews.
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «η συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρώπη, την καθιστά κομμάτι της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο», ενώ προειδοποίησε πως «αν η χώρα μας καταστεί φτωχότερη, τότε και τα νοικοκυριά μας θα είναι φτωχότερα».
Μεταξύ άλλων, ο βρετανός πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι μόλις 70 χρόνια πριν οι ευρωπαϊκές χώρες πολεμούσαν η μια την άλλη, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι η ειρήνη στην Ευρώπη δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
«Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι η ΕΕ είναι τέλεια», σημείωσε ο Cameron, προσθέτοντας, μάλιστα, πως «ορισμένες φορές η ΕΕ με τρελαίνει».
Ο D. Cameron παραδέχτηκε ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη διαχείριση της μετανάστευσης, ωστόσο τόνισε ότι θα ήταν λάθος να οδηγηθεί στην καταστροφή η οικονομία της χώρας για να γίνει αυτό.
Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ, ο βρετανός πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται αυτό να γίνει για πολλές ακόμα δεκαετίες.
«Πρέπει να πληροί 35 προϋποθέσεις - έχει κάνει αίτηση και μόλις μια έχει ολοκληρωθεί. Με αυτό τον ρυθμό, θα ενταχθούν στην ΕΕ το έτος 3000», είπε χαρακτηριστικά.
«Ποτέ δεν ήθελα να ενταχθούμε στο ευρώ», υπογράμμισε, ακόμα, ο Cameron, υπογραμμίζοντας ότι επαναδιαπραγματεύθηκε και εξασφάλισε ότι η χώρα μπορεί να κρατήσει τη στερλίνα, δε θα χρειάζεται να συμμετέχει σε διασώσεις χωρών της Ευρωζώνης, αλλά και ότι η Ευρωζώνη δε θα υποτιμά το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση του κοινού, επισήμανε ότι ανησυχεί ειλικρινά για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ενιαία αγορά της Ευρώπης, σημειώνοντας πως το 44% των εξαγωγών της Βρετανίας πηγαίνει σε άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ μόλις το 8% των εξαγωγών των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ πηγαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης