Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά αμετάβλητες οι τιμές του πετρελαίου με το «βλέμμα» στραμμένο στον OPEC - Στα 49,97 δολ. το Brent

Οριακά αμετάβλητες οι τιμές του πετρελαίου με το «βλέμμα» στραμμένο στον OPEC - Στα 49,97 δολ. το Brent
Η φημολογία περί επικείμενου περιορισμού της παραγωγής του OPEC αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από την αγορά
Οριακή άνοδο κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου μετά από μεγάλες ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις τους την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, με την αγορά να «χορεύει» στο ρυθμό των αντικρουόμενων διαρροών περί των υποτιθέμενων αποφάσεων που θα λάβει η προγραμματισμένη αυριανή σύνοδος των χωρών-μελών του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC στη Βιέννη.
Δύο φορές μέσα στην ημέρα υπήρξαν ειδησεογραφικές αναφορές, ότι ο OPEC εξετάζει την επιβολή πλαφόν στην παραγωγή πετρελαίου των μελών του, με στόχο την άνοδο των τιμών του «μαύρου χρυσού», ενώ δεν έλλειψαν και οι φήμες περί του αντιθέτου.
Η φημολογία περί επικείμενου περιορισμού της παραγωγής του OPEC αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από την αγορά, επειδή μέχρι στιγμής το καρτέλ απέτυχε παταγωδώς να ελέγξει - και να μειώσει - την παραγωγή των μελών του, με το Ιράν μάλιστα να επαναλαμβάνει την επιδίωξή του να αυξήσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο παραγωγής του, εγγύτερα προς αυτό που ίσχυε πριν την επιβολή κυρώσεων εναντίον του από τη Δύση.
Τελικά, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Αυγούστου 2016 του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου κατέγραψε οριακή άνοδο 0,14% ή 7 σεντς, για να διαμορφωθεί σε 49,97 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, εμφανίζοντας άνοδο 28,74% το τελευταίο τρίμηνο.
Η τιμή του future Ιουλίου 2016 του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX πραγματοποίησε κέρδη 13 σεντς ή 0,26%, για να ανέλθει στα 49,22 δολάρια ανά βαρέλι, παρουσιάζοντας άνοδο 18,90% από την αρχή του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης