Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Αμετάβλητη θα αφήσει τη νομισματική πολιτική η ΕΚΤ στη συνεδρίαση στις 2 Ιουνίου

Danske Bank: Αμετάβλητη θα αφήσει τη νομισματική πολιτική η ΕΚΤ στη συνεδρίαση στις 2 Ιουνίου
Η ΕΚΤ θα πρέπει να επεκτείνει χρονικά και μετά τον Μάρτιο του 2017 τη διάρκεια του γιγαντιαίου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που ήδη εφαρμόζει
Δεν πρόκειται να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες ή να μεταβάλλει την ισχύουσα νομισματική της πολιτική η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στην επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διακυβέρνησής της που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, όπως υποστηρίζει σε ανάλυσή της η δανέζικη τράπεζα Danske Bank.
Παρά ταύτα, η Danske πιστεύει, ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να επεκτείνει χρονικά και μετά τον Μάρτιο του 2017 τη διάρκεια του γιγαντιαίου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που ήδη εφαρμόζει, στο πλαίσιο του οποίου αγοράζει ομόλογα έκδοσης χωρών - σε λίγο και επιχειρήσεων - της ευρωζώνης αξίας 80 δισ. ευρώ μηνιαίως.
Για την Danske, η ΕΚΤ αναμένεται να τηρήσει υπομονετική στάση, επιτρέποντας στα μέτρα που έχει ήδη λάβει να δράσουν στην πλήρη τους έκταση, αποφεύγοντας την περαιτέρω μείωση των παρεμβατικών της επιτοκίων (και έναν συναλλαγματικό πόλεμο).
Η δανέζικη τράπεζα εκτιμά, ότι η ΕΚΤ την Πέμπτη πρόκειται να αναπροσαρμόσει αυξητικά τις προβλέψεις της για την πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτού στην ευρωζώνη στη διετία 2016-2017, λόγω υψηλότερων τιμών σε πετρέλαιο και τρόφιμα.
Όμως, για την ίδια περίοδο, η ΕΚΤ αναμένεται να μειώσει τις προβλέψεις της για τον δομικό πληθωρισμό.
Για την Danske, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα αρχίσει να ενισχύεται από τον επόμενο μήνα, κυρίως λόγω της ανόδου των τιμών ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης