Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή πτώση στο πετρέλαιο λόγω δολαρίου και ανησυχιών για αύξηση παραγωγής - Στα 49,99 δολ. το Brent

Μικρή πτώση στο πετρέλαιο λόγω δολαρίου και ανησυχιών για αύξηση παραγωγής - Στα 49,99 δολ. το Brent
Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου τις τελευταίες εβδομάδες δημιουργεί στους επενδυτές ανησυχίες αύξησης της παραγωγής του
Πτώση έως 0,4% κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, υποχωρώντας από το υψηλό επίπεδο επταμήνου που είχαν βρεθεί χθες.
Την περαιτέρω άνοδο του πετρελαίου μετά τα 50 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι φαίνεται πως περιορίζουν οι ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενη αύξηση της παραγωγής «μαύρου χρυσού» παράλληλα με την άνοδο της τιμής του, γεγονός που θα προκαλούσε τη νέα πτώση τους.
Οι δηλώσεις της προέδρου της Fed, Janet Yellen, περί επιτάχυνσης της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ και περαιτέρω βελτίωσης της αγοράς εργασίας, εξελίξεις που συνάδουν με μια αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου «στους επόμενους μήνες», προκάλεσαν την ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος μέχρι τα 1,11119 δολάρια ανά ευρώ, γεγονός που με τη σειρά του άσκησε πτωτικές πιέσεις στο πετρέλαιο.
Τελικά, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Αυγούστου 2016 του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου υποχώρησε κατά 0,36% ή κατά 18 σεντς σε 49,99 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει χαμηλότερη τιμή ημέρας τα 49,34 δολάρια.
Πτώση 0,20% ή 10 σεντς στα 49,38 δολάρια ανά βαρέλι, πραγματοποίησε η τιμή του future Ιουλίου 2016 του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης