Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Περιορίζονται οι επενδυτικές ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός Brexit - Ομαλοποιούνται οι αγορές

Danske Bank: Περιορίζονται οι επενδυτικές ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός Brexit - Ομαλοποιούνται οι αγορές
Η Danske Bank εκτιμά ότι το ευρώ θα ενισχυθεί έναντι της στερλίνας μέχρι το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016
Αμβλύνθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα οι ανησυχίες των επενδυτών, ότι οι Βρετανοί θα αποφασίσουν έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit) στο επικείμενο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στη συμπεριφορά των χρηματο-οικονομικών αγορών.
Αυτό επισημαίνει σε έκθεσή της η δανέζικη τράπεζα Danske Bank, η οποία αναγνωρίζει το πολύ μικρό προβάδισμα που λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην οικογένεια της Ε.Ε..
Η Danske Bank στάθηκε και στο γεγονός της ενίσχυσης της βρετανικής στερλίνας την εβδομάδα που διανύουμε, με το νόμισμα να πραγματοποιεί τα μεγαλύτερα κέρδη στην αγορά συναλλάγματος έναντι των νομισμάτων όλων των υπολοίπων χωρών της ομάδος G10.
Παράλληλα, στη διατραπεζική αγορά κεφαλαίων η εξέλιξη των επιτοκίων έδειξε ότι οι επενδυτικές προσδοκίες απομακρύνονται από το σενάριο μείωσης των επιτοκίων της κεντρικής Τραπέζης Αγγλίας (BoE), το οποίο συνδέεται με την επικράτηση του Brexit (προς αποφυγή ύφεσης στη βρετανική οικονομία).
Πάντως, η Danske Bank θεωρεί ότι είναι περισσότερο πιθανό το ευρώ να καταγράψει τάσεις ενίσχυσης έναντι της στερλίνας στις ημέρες που απομένουν μέχρι το επίμαχο βρετανικό δημοψήφισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης