Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Έπαινος για την Ελλάδα – Ο Schaeuble επικράτησε στη μάχη με το ΔΝΤ για το χρέος

Süddeutsche Zeitung: Έπαινος για την Ελλάδα – Ο Schaeuble επικράτησε στη μάχη με το ΔΝΤ για το χρέος
Το Eurogroup αναγνώρισε τις προσπάθειες που κατέβαλε η Αθήνα και διέθεσε κι άλλα δισεκατομμύρια, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα
Μια αποτίμηση των αποφάσεων της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ επιχειρεί η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», η οποία σε άρθρο της με τίτλο «Έπαινος για την Ελλάδα», επισημαίνει ότι «το Eurogroup αναγνώρισε τις προσπάθειες που κατέβαλε η Αθήνα και διέθεσε και άλλα δισεκατομμύρια».
Η εφημερίδα του Μονάχου, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, θίγει επίσης το χάσμα απόψεων μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, εκτιμώντας ότι επικράτησε τελικά η γραμμή Σόιμπλε.
Tο πραγματικά επίμαχο ερώτημα της βραδιάς του Eurogroup, σημειώνεται, ήταν «πώς θα κατορθώσουν οι Ευρωπαίοι να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο τρίτο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα.
»Αυτό είναι για τον Schaeuble μια απαραίτητη προϋπόθεση για συμφωνία. Σε αντίθεση με προηγούμενες συνεδριάσεις για την Ελλάδα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κάνει σαφείς δηλώσεις αυτή τη νύχτα: θέλει συμφωνία.
»Το πρόβλημα είναι μόνο ότι το ΔΝΤ επέμενε μέχρι πρότινος για μαζική ελάφρυνση χρέους – και μάλιστα αμέσως. Ωστόσο, δεν βγήκε τίποτα.
»Ο Schaeuble επικράτησε. Εκτεταμένα μέτρα ελάφρυνσης χρέους πρόκειται να αποφασιστούν μετά το 2018, εφόσον κριθεί τότε ότι είναι απαραίτητες.
Με αυτόν τον τρόπο ο Schaeuble μπορεί να αποφύγει μια συζήτηση που σε διαφορετική περίπτωση μάλλον θα συνδιαμόρφωνε τον προεκλογικό αγώνα εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών του 2017».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης