Τελευταία Νέα
Διεθνή

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ο Schaeuble πέτυχε τον στόχο του στο Eurogroup - Μεταθέτει τα βάρη για το μέλλον

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ο Schaeuble πέτυχε τον στόχο του στο Eurogroup - Μεταθέτει τα βάρη για το μέλλον
Ο γερμανός υπουργός εμφανίζεται ως συνήγορος των φορολογουμένων, στην πραγματικότητα όμως απλώς μεταθέτει τα βάρη τους στο μέλλον – και τα μεγεθύνει, σημειώνεται
Στο Eurogroup της 24ης Μαΐου αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία σημειώνει ότι ο Wolfgang Schaeuble πέτυχε τον διαπραγματευτικό του στόχο.
Όπως σημειώνεται, «με τους χειρισμούς του γερμανού υπουργού Οικονομικών το Eurogroup "φρέναρε" το ΔΝΤ και μετέθεσε άλλη μια φορά το αίτημά του για αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους για το διάστημα μετά τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές».
Ο υπολογισμός του Schaeuble να κρατήσει εκτός προεκλογικού αγώνα τη διαμάχη αυτή φαίνεται να επιτυγχάνεται και το γερμανικό κοινοβούλιο φαίνεται να υποκύπτει, επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Ο γερμανός σχολιαστής συμφωνεί με την επιχειρηματολογία του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος και υπογραμμίζει ότι «το ΔΝΤ επιχειρηματολογεί δικαίως ότι η βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να αποκατασταθεί μόνον εφόσον υπάρξουν ευρείες ελαφρύνσεις εκ μέρους των ευρωπαίων δανειστών.
»Το αν ονομάζει κανείς αυτές τις ελαφρύνσεις κούρεμα χρέους ή όχι είναι αδιάφορο. Με τους χειρισμούς του Schaeuble, το Eurogroup αγνοεί αυτή τη διαπίστωση.
»Ο γερμανός υπουργός εμφανίζεται ως συνήγορος των φορολογουμένων, στην πραγματικότητα μεταθέτει απλά τα βάρη τους στο μέλλον – και τα μεγεθύνει», σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης