Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Όποιος ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω τα χειρότερα, λέει παραμύθια

Handelsblatt: Όποιος ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω τα χειρότερα, λέει παραμύθια
Ένα αμοιβαίο βήμα προσέγγισης έκαναν Ευρωπαίοι και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημειώνει η οικονομική εφημερίδα
Σε μια αποτίμηση των εξελίξεων του Eurogroup για την Ελλάδα προχωράει η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», η οποία σημειώνει ότι όποιος ισχυρίζεται τώρα ότι η Ελλάδα έχει αφήσει τα δυσκολότερα πίσω της, λέει παραμύθια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Deutsche Welle, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Eurogroup η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» επισημαίνει ότι Ευρωπαίοι και ΔΝΤ, είναι αλήθεια ότι έκαναν ένα αμοιβαίο βήμα προσέγγισης.
Το Ταμείο, προσθέτει, δεν επιμένει πλέον στο να αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι ήδη από τώρα μια νέα ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα.
Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, να λάβει την άδεια του γερμανικού κοινοβουλίου.
Έτσι ο χριστιανοδημοκράτης Schaeuble γλιτώνει μέχρι τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017 αυτό το εξαιρετικά αντιδημοφιλές στην Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) βήμα.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «είναι επίσης αλήθεια ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πέρασε από τη βουλή διάφορες επώδυνες περικοπές και μεταρρυθμίσεις.
»Λίγο πριν ολοκληρωθεί η περσινή χρονιά σχεδόν κανείς στην ευρωζώνη δεν περίμενε ότι ο επικεφαλής του αριστερού λαϊκιστικού ΣΥΡΙΖΑ θα προέβαινε σε ένα τέτοιο πολιτικό κατόρθωμα ενάντια στους ψηφοφόρους του.
»Ωστόσο, όποιος ισχυρίζεται τώρα ότι η Ελλάδα έχει αφήσει τα δυσκολότερα πίσω της, λέει παραμύθια», σχολιάζει η Handelsblatt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης