Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπερσύγχρονη υποβρύχια διασύνδεση 6.600 χλμ. των ΗΠΑ με τη νότια Ευρώπη ανακοίνωσαν Microsoft και Facebook

Υπερσύγχρονη υποβρύχια διασύνδεση 6.600 χλμ. των ΗΠΑ με τη νότια Ευρώπη ανακοίνωσαν Microsoft και Facebook
Η υποβρύχια διαδικτυακή διασύνδεση οπτικών ινών MAREA θα έχει ασύλληπτη ικανότητα διαμεταγωγής 160 Tb (Terabits) ψηφιακών δεδομένων ανά δευτερόλεπτο
Τη διαδικτυακή διασύνδεση της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ για πρώτη φορά απ' ευθείας με τη νότια Ευρώπη δια μέσου υπερσύγχρονου υποβρύχιου καλωδίου οπτικών ινών 6.600 χιλιομέτρων ανακοίνωσαν την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 ότι θα υλοποιήσουν από κοινού δύο από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του πλανήτη: Ο γίγαντας της πληροφορικής Microsoft και το κολοσσιαίο κοινωνικό δίκτυο Facebook.
Το έργο πόντισης του υποβρυχίου καλωδίου στον βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού - που ονομάστηκε «MAREA» - θα ξεκινήσει τον Αύγουστο 2016, ενώ με βάση τους σχεδιασμούς των δύο εταιρειών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μόλις 15 μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο 2017.
Η υποβρύχια διαδικτυακή διασύνδεση οπτικών ινών MAREA θα έχει ασύλληπτη ικανότητα διαμεταγωγής 160 Tb (Terabits) ψηφιακών δεδομένων ανά δευτερόλεπτο.
Η λειτουργία και διαχείριση του καλωδίου θα ανατεθεί στην Telxius, τη μονάδα τηλεπικοινωνιακών υποδομών της Telefonica.
Η ανακοίνωση των Microsoft-Facebook έρχεται σχεδόν δύο χρόνια μετά τη συμφωνία της Google με πέντε ασιατικές εταιρείες για την επένδυση 300 εκατ. δολαρίων στην ανάπτυξη και λειτουργία ενός υποβρυχίου καλωδίου που θα συνδέει διαδικτυακά την Ιαπωνία με τη δυτική ακτή των ΗΠΑ διασχίζοντας ολόκληρο τον Ειρηνικό Ωκεανό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης