Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Στέλεχος της Apple είχε προτείνει το 2015 την κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά της Time Warner

tags :
CNBC: Στέλεχος της Apple είχε προτείνει το 2015 την κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά της Time Warner
Το ενδιαφέρον του τεχνολογικού κολοσσού εκφράστηκε σε συνάντηση με την ιδιοκτήτρια εταιρεία της HBO, του CNN και του ομίλου Turner
Κορυφαίο στέλεχος της Apple είχε εγείρει την πιθανότητα η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone να εξαγοράσει τον όμιλο media Time Warner, σε μια συνάντηση με την ιδιοκτήτρια εταιρεία της HBO, του CNN και της Warner Brothers, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που ενημερώθηκαν σε αυτή τη συνάντηση.
Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ του CNBC αναφέρεται ότι ο Eddy Cue, ο οποίος εποπτεύει κρίσιμες επιχειρήσεις της Apple, όπως το κατάστημα iTunes, το κομμάτι Apple Music και iCloud, έριξε την ιδέα της προσφοράς στο τραπέζι σε μια συνάντηση στο τέλος του περασμένου έτους με τον Olaf Olafsson, επικεφαλής της εταιρικής στρατηγικής της Time Warner, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η συνάντηση στην έδρα του ομίλου ΜΜΕ στο Μανχάταν είχε κανονιστεί για να συζητηθούν άλλες εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο εταιρειών, όπως η ενδεχόμενη συμπερίληψη των καλωδιακών καναλιών της Time Warner σε μια μελλοντική υπηρεσία video streaming της Apple.
Οι συζητήσεις σχετικά με την Apple να προχωρά σε εξαγορά της Time Warner δεν προχώρησαν πέρα από ένα προκαταρκτικό στάδιο και σε αυτές δεν συμμετείχε ποτέ ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, ούτε ο ομόλογός του στην Time Warner, Jeff Bewkes, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.
Η Apple και η Time Warner αρνήθηκαν να σχολιάσουν το ρεπορτάζ.
Το γεγονός ότι η Apple εξέτασε την κατάθεση προσφοράς για μία από τις σημαντικότερες εταιρείες ΜΜΕ του κόσμου, με την Time Warner να έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 60 δισ. δολ., υπογραμμίζει την αυξανόμενη επιθυμία της τεχνολογικής εταιρείας να προσφέρει το δικό της περιεχόμενο.
Επίσης, υπογραμμίζει την επιθυμία της Apple να εξετάσει νέους τομείς ανάπτυξης, καθώς οι πωλήσεις της βασικής συσκευής της, του iPhone, εισέρχεται σε φάση επιβράδυνσης της ανάπτυξης και η εταιρεία έχει στα ταμεία της 216 δισ. δολ.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης