Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nowotny: Η Ελλάδα έχει δυνατότητες στον οικονομικό τομέα – Είναι μια χώρα με πληθώρα εργατικών ανθρώπων

Nowotny: Η Ελλάδα έχει δυνατότητες στον οικονομικό τομέα – Είναι μια χώρα με πληθώρα εργατικών ανθρώπων
Αρκετά πράγματα βρίσκονται στον σωστό δρόμο, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ
Τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα, όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού, αλλά και της οικονομίας, επισήμανε ο Ewald Novotny, κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η Ελλάδα έχει όχι μόνον ένα μεγαλειώδες παρελθόν, έχει σίγουρα ένα μέλλον, είναι μία χώρα με μια πληθώρα από ευφυείς, εργατικούς ανθρώπους, έχει θαυμάσιες τουριστικές δυνατότητες, έχει επίσης δυνατότητες στον οικονομικό τομέα».
Φυσικά, πρόσθεσε, «χρειάζεται να δημιουργηθούν οι ανάλογες βάσεις και πιστεύω πως αρκετά πράγματα βρίσκονται τώρα στο σωστό δρόμο», για να επισημάνει ότι «σε συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΕΚΤ τίθενται τώρα, επίσης βάσεις για μια μακροπρόθεσμα, σταθερή εξέλιξη».
«Πιστεύω πως είναι σημαντικό αυτές οι εξελίξεις να μην είναι μόνον βραχυπρόθεσμα υγιείς, αλλά να καθιστούν επίσης δυνατή, μακροπρόθεσμα, μία σταθερή ανάκαμψη», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης