Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tageszeitung: Μόνο αν φύγει ο Schaeuble, η Ελλάδα θα μπορεί να ανασάνει

Tageszeitung: Μόνο αν φύγει ο Schaeuble, η Ελλάδα θα μπορεί να ανασάνει
Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το μήνυμα του Eurogroup, ότι η Ελλάδα σώθηκε πραγματικά
Η Γερμανία αποτελεί το βασικό εμπόδιο για μια βιώσιμη αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ελλάδα, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα «Tageszeitung», η οποία επισημαίνει ότι «το χαρμόσυνο μήνυμα του Eurogroup, ότι «τώρα η Ελλάδα σώθηκε πραγματικά!», δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, «κανένα πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί και η Γερμανία παραμένει το βασικό εμπόδιο για μια βιώσιμη αποκλιμάκωση της κατάστασης.
Η Ελλάδα δεν θα είναι καλύτερα μετά από αυτή τη συμφωνία, διότι η τελευταία βασίζεται σε μια μη ρεαλιστική και οικονομικά παράλογη υπόθεση ότι η χώρα μπορεί να πετυχαίνει μονίμως τεράστια πλεονάσματα.
»Η χώρα παραμένει λοιπόν δέσμια των πιστωτών της. Για άλλη μια φορά δεν επήλθε το πολυπόθητο μήνυμα ότι άξιζαν οι τόσο μεγάλες θυσίες.
Εντέλει το μέλλον της χώρας εξαρτάται πλέον από την έκβαση των γερμανικών βουλευτικών εκλογών. Μόνον όταν φύγει ο Σόιμπλε, μπορεί να ανασάνει η Ελλάδα, ίσως», καταλήγει το δημοσίευμα.
Από την πλευρά της, η ολλανδική εφημερίδα «de Volkskrant», σημειώνει ότι «δυστυχώς, δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή ως προς την παράταση που δόθηκε στην Ελλάδα».
«Μια πραγματική ελάφρυνση του χρέους είναι ταμπού για τη Γερμανία. Η άλλη επιλογή -δρομολόγηση Grexit και επαναφορά της δραχμής- είναι κάτι που δεν μπορεί να διαχειριστεί στην παρούσα φάση η Ε.Ε.
»Η αναστάτωση εν όψει του επικείμενου δημοψηφίσματος στη Βρετανία είναι ήδη αρκετά μεγάλη. Το μόνο που απομένει λοιπόν είναι η επιμονή σε μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να δοθεί και πάλι ώθηση στην ανάπτυξη. Το να εμπιστεύεται κανείς απλώς τα ελληνικά σχέδια επί χάρτου δεν αποτελεί πλέον επιλογή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης