Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμφιβολίες της Σλοβακίας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

tags :
Αμφιβολίες της Σλοβακίας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Τα συμπεράσματα της τρόικας αναμένει ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Ιβάν Μίκλος, ώστε να μπορέσει να εκτιμήσει με σαφήνεια «εάν η θέση της Ελλάδας είναι υποστηρίξιμη ή αν είναι αναπόφευκτη μια μερική χρεοκοπία».
Τα παραπάνω δήλωσε στην τσεχική εφημερίδα Λίντοβε Νόβινι. «Αν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η θέση της Αθήνας είναι μη βιώσιμη, θα πρέπει ταυτόχρονα να διευκρινίσουμε μέχρι ποιου σημείου είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια συντεταγμένη χρεοκοπία, αλλά και την εξάπλωση της κρίσης», πρόσθεσε.
Η Σλοβακία, μαζί με τη Μάλτα και την Ολλανδία, είναι οι τρεις χώρες της ζώνης του ευρώ που δεν έχουν ακόμη επικυρώσει την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Την Παρασκευή οι Βρυξέλλες κάλεσαν το σλοβακικό κοινοβούλιο να ψηφίσει χωρίς καθυστέρηση τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, ενώ η πρωθυπουργός Ιβέτα Ραντιτσόβα εξέφρασε την ελπίδα πως κάτι τέτοιο θα γίνει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.
Μάλιστα η Ιβέτα Ραντιτσόβα είχε συνάντηση και με την Άγκελα Μέρκελ την περασμένη Πέμπτη στην Πολωνία, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος την πίεσε για άμεση ψήφιση του EFSF, καθώς είναι απαραίτητη προϋπόθεση η επέκταση του μηχανισμού να ψηφιστεί από όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης