Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Η Γερμανία είναι η πιο δημοφιλής ευρωπαϊκή χώρα για τους ξένους επενδυτές

Handelsblatt: Η Γερμανία είναι η πιο δημοφιλής ευρωπαϊκή χώρα για τους ξένους επενδυτές
Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία οι τρεις κορυφαίοι επενδυτικοί προορισμοί στην Ευρώπη
Η Γερμανία είναι η πιο δημοφιλής ευρωπαϊκή χώρα για τους ξένους επενδυτές, αναφέρει η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», επικαλούμενη έρευνα της εταιρείας EY (Ernst & Young).
Ειδικότερα, το 2015 εταιρείες εκτός της Ε.Ε. επένδυσαν σε 946 σχέδια, με τον αριθμό αυξημένο κατά 9%, σε σύγκριση με το 2014, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.
Οι περισσότεροι ξένοι που έχουν επενδύσει στη Γερμανία κατάγονται από τις ΗΠΑ, ενώ ακολουθούν οι Ελβετοί και οι Κινέζοι.
Στο πλαίσιο της έρευνας, το 69% των διευθυντών που συμμετείχαν (735 στον αριθμό), ανέφεραν τη Γερμανία ως έναν από τους τρεις κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς στην Ευρώπη.
Ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο (43%) και η Γαλλία (36%).
Ωστόσο, παρότι περίπου το 50% εκτιμά ότι η Γερμανία θα παραμείνει ελκυστική επενδυτική χώρα, υπάρχει και κριτική για τη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, μόλις το 37% των διευθυντών θεωρούν το κόστος εργασίας στη Γερμανία ελκυστικό, με το ποσοστό να έχει υποχωρήσει κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση.
Επιπλέον, η ικανοποίηση για την ευελιξία των εργατικών νόμων υποχώρησε σε μόλις 13%, ενώ η ελκυστικότητα της γερμανικής φορολογίας υποχώρησε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης