Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Την Ελλάδα θα επισκεφτεί ο Putin στις 27-28 Μαΐου - Στο επίκεντρο οι ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας

Spiegel: Την Ελλάδα θα επισκεφτεί ο Putin στις 27-28 Μαΐου - Στο επίκεντρο οι ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας
Τη διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας στα ζητήματα θρησκείας και πολιτισμού θα επιδιώξει ο Vladimir Putin
Στην προγραμματισμένη επίσκεψη του ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, στην Ελλάδα την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαΐου επικεντρώνει το ενδιαφέρον του το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», δημοσιεύοντας στην ηλεκτρονική έκδοσή του σχετικό άρθρο.
Το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι το 2015 οι Vladimir Putin και Αλέξης Τσίπρας είχαν συμφωνήσει να συνεργαστούν στη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου, μια λεκτική συμφωνία που δεν... πραγματώθηκε λόγω της έντασης στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις.
Στο επίκεντρο του ταξιδιού του Putin στην Ελλάδα θα βρεθούν οι ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Ειδικότερα, ο Putin θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, πρωθυπουργό της Ελλάδας, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν οι προοπτικές οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας, ενώ γίνεται λόγος και για ρωσικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις.
Επιπλέον, ο Putin θα συναντηθεί και με τον έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο.
Στο επίκεντρο της διήμερης επίσκεψης του ρώσου προέδρου αναμένεται να βρεθούν και οι προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών στο πεδίο της θρησκείας και του πολιτισμού.
Επικαλούμενο τα ελληνικά Μέσα, το Spiegel υποστηρίζει ότι ο Putin αναμένεται να επισκεφτεί και το Άγιο Όρος και ειδικότερα το μοναστήρι Άγιος Παντελεήμων, στο οποίο η πλειοψηφία των μοναχών είναι Ρώσοι.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης