Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Πόλεμο τιμών αεροπορικών εισιτηρίων στην Ευρώπη προανήγγειλε η Ryanair - Προκαλεί τον ανταγωνισμό

tags :
BBC: Πόλεμο τιμών αεροπορικών εισιτηρίων στην Ευρώπη προανήγγειλε η Ryanair - Προκαλεί τον ανταγωνισμό
Η Ryanair θα μειώσει κατά 7% τις τιμές των εισιτηρίων της εντός του 2016 ως μέσο διεύρυνσης του μεριδίου της εν μέσω αδυσώπητου ανταγωνισμού
Πόλεμο τιμών αεροπορικών εισιτηρίων ξεκινάει στην Ευρώπη η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, προαναγγέλοντας μέση μείωση κατά 7% του κόστους των εισιτηρίων της εντός του 2016 ως μέσο διεύρυνσης του μεριδίου της εν μέσω αδυσώπητου ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O'Leary επεσήμανε, ότι «αν υπάρξει πόλεμος τιμών στην Ευρώπη, τότε η Ryanair θα αναδειχθεί νικήτρια».
Ο ανταγωνισμός αναμένεται να απαντήσει - υποχρεωτικά - με ανάλογες κινήσεις μείωσης τιμών εισιτηρίων, όπως ο O'Leary δεν υποχωρεί ούτε βήμα: «Αν άλλες αεροπορικές εταιρείες θέλουν να μας ανταγωνιστούν σε επίπεδο τιμών, τότε θα μειώσουμε τις τιμές μας περαιτέρω», σε μια προσπάθεια να φεύγουν γεμάτα τα αεροσκάφη της εταιρείας σε κάθε δρομολόγιο.
Οι επιθετικές διαθέσεις της Ryanair συνδυάστηκαν με την ανακοίνωση της εταιρείας για αύξηση των καθαρών της κερδών κατά 43% σε 1,2 δισ. ευρώ στο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε την 31η Μαρτίου 2016.
Σε κάθε περίπτωση, η έντονη ανταγωνιστική διάθεση των αεροπορικών εταιρειών βασίζεται στη μεγάλη μείωση κατά 70% της τιμής του πετρελαίου, που επιτρέπει τη σημαντική μείωση του κόστους των πτήσεων.
Παρά τη μείωση των τιμών στα αεροπορικά εισιτήριά της που σχεδιάζει, η Ryanair εκτιμά ότι τα κέρδη της θα αυξηθούν κατά 13% για τη χρήση 2017, λόγω της αύξησης του αριθμού των επιβατών που αναμένει να προσελκύσει.
Παρά ταύτα, τα κέρδη της για το 2018 ενδέχεται να επηρεαστούν αρνητικά.
Οι ανταγωνιστές της Ryanair - μεταξύ άλλων οι Easyjet, IAG (ιδιοκτήτρια British Airways), Lufthansa και Air France-KLM - πλήττονται από την αλλαγή των προτιμήσεων προορισμών των τουριστών που συνεπάγονται οι τρομοκρατικές εξελίξεις, ενώ το επιχειρηματικό μοντέλο ανάπτυξης της Ryanair δείχνει να καταφέρνει να επιβιώνει υπό τις συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης