Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Economista: Η Ελλάδα ενέκρινε τις μεταρρυθμίσεις για να λάβει την πρώτη δόση από το τρίτο μνημόνιο

El Economista: Η Ελλάδα ενέκρινε τις μεταρρυθμίσεις για να λάβει την πρώτη δόση από το τρίτο μνημόνιο
Μεταξύ άλλων, η ισπανική οικονομική εφημερίδα αναφέρεται στις αυξήσεις σε ΦΠΑ, τσιγάρα – ποτά και πετρέλαιο θέρμανσης
Στην έγκριση χθες, Κυριακή (22/5), του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο αναφέρεται δημοσίευμα της ισπανικής οικονομικής εφημερίδας «El Economista».
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, με την έγκριση των μέτρων η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους της προκειμένου να ολοκληρώσουν την πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος διάσωσης στο Eurogroup της Τρίτης, 24 Μαΐου 2016.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στην ομιλία του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε ότι ολοκληρώνεται μια δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα και ότι έγινε το πρώτο βήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση, μια περίοδος που επίσης θα έχει τις δυσκολίες της.
Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι έλαβαν το μήνυμα ότι η Ελλάδα σέβεται τις υποσχέσεις της και ότι τώρα είναι εκείνοι που πρέπει να δείξουν ότι τηρούν τις δικές τους δεσμεύσεις.
Επίσης, αναφορά γίνεται και στα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι «οι πιστωτές δεν σας έχουν καμία εμπιστοσύνη και γι' αυτό επέβαλαν τον αυτόματο μηχανισμό περικοπών και τη δημιουργία του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων, γι' αυτό υποθήκευσαν το μέλλον της Ελλάδας».
Εν τω μεταξύ, η ισπανική εφημερίδα αναφέρεται στις νέες αυξήσεις που έρχονται στη χώρα μετά την έγκριση των μέτρων, όπως την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% από το 23%, τους φόρους σε τσιγάρα, βενζίνη, την απελευθέρωση της πώλησης των «κόκκινων δανείων» σε επενδυτικά ταμεία.
Τέλος, η εφημερίδα επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει από τα υπόλοιπα μέλη της ζώνης του ευρώ «να αρχίσουν να εξετάζουν ένα σχέδιο για την ελάφρυνση του τεράστιου ελληνικού χρέους».

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης