Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Ψήφος διαμαρτυρίας απέναντι στο διπολισμό η επιλογή του ακροδεξιού Hofer στις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία

FT: Ψήφος διαμαρτυρίας απέναντι στο διπολισμό η επιλογή του ακροδεξιού Hofer στις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία
Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αυστρία αναμένεται να ενισχύσουν και τα υπόλοιπα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη
Ένα ηχηρό μήνυμα στον διπολισμό έδωσαν οι αυστριακοί ψηφοφόροι οι οποίοι έδειξαν τη δυσαρέσκεια τους στα δύο μεγάλα κόμματα ψηφίζοντας τον ακροδεξιό υποψήφιο Norbert Hofer.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ο 50χρονος υποψήφιος του κόμματος της Ελευθερίας οφείλει τη δημοτικότητα του και πιθανότατα και την Προεδρεία της χώρας, στο φόβο των αυστριακών για τις ορδές των σύρων προσφύγων που κατέφθασαν στην Ευρώπη και την Αυστρία.
Ο Hofer, φαίνεται να προηγείται του αντιπάλου του των Πρασίνων, Alexander Van der Bellen έναντι 144 χιλιάδων ψήφων με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας να δηλώνει έτοιμο να ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα , αύριο 24/5 το πρωί.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η επικράτηση του Hofer αναμένεται να ενεργοποιήσει τα παραδοσιακά κόμματα στην Ευρώπη τα οποία έχουν ταχθεί κατά του κόμματος που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 από πρώην Ναζί και έγινε κόμμα εξουσίας το 2000 όταν ο τότε ηγέτης του Jorg Haider σχημάτισε κυβέρνηση.
Ο υποψήφιος των Πρασίνων ο 72 χρονος ακαδημαϊκός Alexander Van der Bellen, γιός αυστριακών που αυτομόλησαν στη Σοβιετική Ένωση, ενισχύθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.
Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αυστρία αναμένεται να ενισχύσουν και τα υπόλοιπα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη όπως αυτό της γαλλίδας Marine Le Pen και το γερμανικό Alternative for Germany.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης