Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι μέτοχοι αλλάζουν την διοίκηση της UniCredit – Aντιμετωπίζει προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας

tags :
Οι μέτοχοι αλλάζουν την διοίκηση της UniCredit – Aντιμετωπίζει προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας
Οι βασικοί μέτοχοι της UniCredit όπως το Αμπού Ντάμπι θέτουν θέμα ηγεσίας.
Αλλάζει η διοίκηση της UniCredit της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ιταλία εν μέσω ανησυχιών για την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας.
Ήδη ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 βρίσκεται στο 10,5% και υπολείπεται βασικών ανταγωνιστών της τράπεζας.
Ο σημερινός CEO της Ιταλικής τράπεζας Ghizzoni βρίσκεται υπό πίεση μεταξύ άλλων και γιατί η UniCredit έχει εγγυηθεί την ανακεφαλαιοποίηση της περιφερειακής τράπεζας Popolare di Vicenza κατά 1,5 δισεκ. ευρώ παρά την αδύναμη κεφαλαιακή θέση της UniCredit.
Οι βασικοί μέτοχοι της UniCredit όπως το Αμπού Ντάμπι θέτουν θέμα ηγεσίας αναφέρουν οι FT.
Ο Luca Cordero di Montezemolo, το πρώην αφεντικό της Ferrari ο οποίος εκπροσωπεί την Aabar του Abu Dhabi  ζητάει την απομάκρυνση του Ghizzoni.
Οι τραπεζίτες που θεωρούνται εν δυνάμει διάδοχοι είναι ο Jean-Pierre Mustier, πρώην στέλεχος της Société Générale και εκτελεστικό μέλος της UniCredit, ο Alberto Nagel, διευθύνων σύμβουλος της Mediobanca και ο Marco Morelli, πρώην τραπεζίτης Intesa Sanpaolo και σημερινό στέλεχος της  Bank of America Merrill Lynch.
Η UniCredit αναμένεται να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία όπως η Fineco για online χρηματιστηριακές εργασίες και η Banca Pekao, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Πολωνία.
Η UniCredit πουλάει την θυγατρική της στην Πολωνία ενώ η General Electric πούλησε τον Απρίλιο, ενώ η Raiffeisen Bank προσπαθεί να ξεφορτωθεί την πολωνική θυγατρική της λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Πολωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης