Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Αναβάθμισε σε ΒΒΒ- την πιστοληπτική ικανότητα της Ουγγαρίας - Σταθερό το outlook

Fitch: Αναβάθμισε σε ΒΒΒ- την πιστοληπτική ικανότητα της Ουγγαρίας - Σταθερό το outlook
Η Ουγγαρία καταγράφει πλεονάσματα συνεχώς από το 2010, εξαιτίας της ενίσχυσης των εξαγωγών, έπειτα από τη βιομηχανική επέκταση τα προηγούμενα χρόνια
Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ουγγαρίας σε ΒΒΒ- προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, ενώ διατήρησε το outlook σταθερό.
Η οροφή για την αξιολόγηση της χώρας αυξήθηκε επίσης σε Α-, από ΒΒΒ προηγουμένως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση ήταν αναμενόμενη, έπειτα από τα υψηλά πλεονάσματα που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια η οικονομία της Ουγγαρίας, τις υψηλές εισροές κεφαλαίων από την Ε.Ε., την απομόχλευση των τραπεζών της και το πρόγραμμα αυτοχρηματοδότησης των επενδύσεων, τα οποία συνέβαλαν στη σημαντική βελτίωση του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών.
Το καθαρό εξωτερικό χρέος της χώρας μειώθηκε στο 48% του ΑΕΠ στο Γ' τρίμηνο του 2015, έναντι 73% το 2012, ενώ η Fitch προβλέπει περαιτέρω αποκλιμάκωση του εξωτερικού χρέους τα επόμενα χρόνια.
Η Ουγγαρία καταγράφει πλεονάσματα συνεχώς από το 2010, εξαιτίας της ενίσχυσης των εξαγωγών, έπειτα από τη βιομηχανική επέκταση τα προηγούμενα χρόνια, την πιο αδύναμη εγχώρια ζήτηση σε σχέση με την περίοδο πριν από το 2008, τις μειωμένες πληρωμές τόκων προς το εξωτερικό και, πιο πρόσφατα, την υποχώρηση των τιμών εμπορευμάτων.
Το πλεόνασμα για το 2015 ήταν 4,4% του ΑΕΠ, ενώ για το 2017 αναμένεται ότι θα υποχωρήσει κοντά στο 2,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης