Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Η Ελλάδα βρίσκεται «πολύ κοντά σε συμφωνία για ελάφρυνση» του χρέους της σύμφωνα με τον Moscovici

Telegraph: Η Ελλάδα βρίσκεται «πολύ κοντά σε συμφωνία για ελάφρυνση» του χρέους της σύμφωνα με τον Moscovici
Οι υπερ-αισιόδοξες δηλώσεις του Moscovici έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πεισματική απαίτηση του ΔΝΤ να πραγματοποιηθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Η Ελλάδα βρίσκεται «πολύ κοντά σε συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους της», όπως μεταδίδει η βρετανική Telegraph, επικαλούμενη δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici.
Ο Moscovici έκανε λόγο για μεγάλη πρόοδο των διαπραγματεύσεων επί του ελληνικού χρέους ευρισκόμενος την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στην Ιαπωνία στο πλαίσιο της συνόδου της ομάδος των επτά πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου G7.
Σύμφωνα με την Telegraph, το ελληνικό ζήτημα και οι περίπλοκες πτυχές του για την παγκόσμια οικονομία αποτελούν συχνά θέμα συζήτησης των συμμετεχόντων, στο περιθώριο της συνόδου του G7.
Πάντως, οι υπερ-αισιόδοξες δηλώσεις του Moscovici έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πεισματική απαίτηση του ΔΝΤ να προηγηθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν τη συμμετοχή του στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος, γεγονός που περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης