Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή υποχώρηση του πετρελαίου κυρίως λόγω ενίσχυσης του δολαρίου ΗΠΑ - Στα 48,80 δολ. το Brent

Μικρή υποχώρηση του πετρελαίου κυρίως λόγω ενίσχυσης του δολαρίου ΗΠΑ - Στα 48,80 δολ. το Brent
Οι επενδυτές εστίασαν την προσοχή τους μεταξύ άλλων στο προσωρινό κλείσιμο του σημαντικού κόμβου αργού πετρελαίου της Νιγηρίας στο λιμάνι Qua Iboe
Μικρή υποχώρηση κατέγραψαν την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά την ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος - μέχρι τα 1,11801 δολάρια ΗΠΑ ανά ευρώ - λόγω αναζωπύρωσης επενδυτικών προσδοκιών για επικείμενη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed τον ερχόμενο μήνα.
Στο αρνητικό κλίμα της αγοράς «μαύρου χρυσού» συνέβαλε η ανακοίνωση του American Petroleum Institute για εντυπωσιακή άνοδο κατά 3,6% σε 19,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως των παγκοσμίων παραδόσεων πετρελαίου κατά τη διάρκεια του Απριλίου 2016, που αποτελεί ρεκόρ οκταετίας για μήνα Απρίλιο.
Πάντως, οι επενδυτές φάνηκαν να προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία στο προσωρινό κλείσιμο του σημαντικού κόμβου αργού πετρελαίου της Νιγηρίας στο λιμάνι Qua Iboe - λόγω απειλών επιθέσεων - από το οποίο η αφρικανική χώρα συνήθως εξάγει περί τα 300 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Στην ίδια κατεύθυνση των ανοδικών πιέσεων στις τιμές του πετρελαίου συνέτεινε η μείωση παραγωγής σε μια σειρά από γαλλικά διυλιστήρια που ανήκουν στην Total, λόγω απεργιών του προσωπικού τους.
Τελικά, η προθεσμιακή τιμή του ΣΜΕ (future) Ιουλίου 2016 επί του πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων ICE Futures Europe του Λονδίνου υποχώρησε κατά 0,27% ή κατά 13 σεντς στα 48,80 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 17,94% από την αρχή του 2016, έχοντας υποχωρήσει μέχρι τα 47,38 δολάρια ενδοσυνεδριακά.
Πτώση 0,10% ή 5 σεντς παρουσίασε η προθεσμιακή τιμή Ιουνίου 2016 του future επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), για να περιοριστεί σε 48,14 δολάρια ανά βαρέλι, εμφανίζοντας κέρδη 18,34% από την αρχή του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης