Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Το ΔΝΤ ζητά ηπιότερους όρους για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, αλλά όχι κούρεμα

Washington Post: Το ΔΝΤ ζητά ηπιότερους όρους για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, αλλά όχι κούρεμα
Οι ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας θα πρέπει να παράσχουν στη χώρα «εξαιρετικά μεγάλες περιόδους αποπληρωμής του χρέους και χαμηλά επιτόκια»
Έκκληση προς τους ευρωπαίους δανειστές της Ελλάδας απηύθυνε σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου το Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να χαλαρώσουν σημαντικά τους όρους αποπληρωμής του χρέους της χώρας.
Παρόλ' αυτά, συμφωνεί ότι δεν απαιτείται άμεσο κούρεμα του χρέους.
Μιλώντας σε ενημέρωση δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Gerry Rice, είπε ότι οι ευρωπαίοι δανειστές, δηλαδή οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης πέραν της Ελλάδας, θα πρέπει να παράσχουν «εξαιρετικά μεγάλες περιόδους αποπληρωμής του χρέους και χαμηλά επιτόκια».
Είπε επίσης ότι εάν οι όροι αποπληρωμής χαλαρώσουν αρκετά, οι δανειστές της χώρας δεν θα χρειαστεί να διαγράψουν μέρος των δανείων που έχουν ήδη δώσει στην Ελλάδα και τα οποία η χώρα δυσκολεύεται να αποπληρώσει.
Το ΔΝΤ εμπλέκεται σε συνομιλίες σχετικά με το πως θα γίνει το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο, προκειμένου να εγκρίνει τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης και να παράσχει νέα δάνεια προς την Αθήνα.
Οι εμπλεκόμενοι θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες, στο κρίσιμο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης