Τελευταία Νέα
Διεθνή

MNI: Η λύση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος δεν επαρκή για το ΔΝΤ – Το Ταμείο θέλει συνολική λύση εδώ και τώρα

MNI: Η λύση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος δεν επαρκή για το ΔΝΤ – Το Ταμείο θέλει συνολική λύση εδώ και τώρα
Πρόβλημα για τη Γερμανία αν υπάρξει εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, χωρίς συμφωνία με το ΔΝΤ
Συνολική λύση εδώ και τώρα για το ελληνικό χρέος επιδιώκει το ΔΝΤ, το οποίο κρίνει μη επαρκή τη λύση που προτείνει το Eurogroup για το ελληνικό χρέος, ήτοι να υπάρξουν σε αυτή τη φάση κάποιες βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις στο χρέος και οι μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις να εξεταστούν, «αν χρειάζονται», μετά τη λήξη του προγράμματος στα τέλη του 2018, επισημαίνει το MΝΙ επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει το θέμα.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ερωτηθείς το στέλεχος του γερμανικού Κοινοβουλίου, Γ. Κουτσομύτης, αν μπορεί να υπάρξει εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με το ΔΝΤ, σημείωσε ότι «είναι μια ενδιαφέρουσα και δύσκολη ερώτηση, τα χρονικά περιθώρια μπορεί όντως να αποτελέσουν πρόβλημα.
»Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, δεν μπορώ να προβλέψω τι θα αποφασίσει η Bundestag αν οδηγηθούν εκεί τα πράγματα, σε κάθε περίπτωση, όμως, θα είχαμε μεγάλες φασαρίες εδώ».
Εκτίμησε δε, ότι το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να αποφύγει μια τέτοια εξέλιξη (…) «εν τέλει, προβλέπω να υπάρξει ένα σωστά συγχρονισμένο πακέτο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης