Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Μεγάλη επένδυση 4,4 δισ. της γαλλικής Total σε φυσικό αέριο της Βόρειας Θάλασσας

Telegraph: Μεγάλη επένδυση 4,4 δισ. της γαλλικής Total σε φυσικό αέριο της Βόρειας Θάλασσας
Εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου παράγει 500 χιλ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως ή το ισοδύναμο 90 χιλ. βαρελιών πετρελαίου
Την πλήρη λειτουργία ενός τεράστιου εργοστασίου αξίας 4,4 δισ. ευρώ επεξεργασίας φυσικού αερίου στις νήσους Σέτλαντ της Βρετανίας εγκαινίασε ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας Total, το οποίο έχει την ικανότητα να ικανοποιεί το 8% των ημερήσιων αναγκών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η μεγάλη επένδυση συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην ασθμαίνουσα βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βορείου Θάλασσας.
Αν και το εργοστάσιο φυσικού αερίου ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 7 Φεβρουαρίου 2016, η παραγωγή του αυξήθηκε πλέον στην πλήρη του δυναμικότητα 500 χιλ. κυβικών ποδών φυσικού αερίου ημερησίως (ισοδύναμα 90 χιλ. βαρελιών πετρελαίου), αντλώντας αέριο από τα κοιτάσματα Laggan-Tormore 80 μίλια νοτιο-δυτικά των Σέτλαντ, που αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 20 χρόνια.
Συγκεκριμένα, πέντε πηγάδια στα κοιτάσματα Laggan-Tormore αντλούν φυσικό αέριο από βάθος σχεδόν 4 χλμ. κάτω από τον βυθό της θάλασσας, το οποίο υπόκειται σε επεξεργασία στο νέο εργοστάσιο της Total, προτού καταστεί κατάλληλο για κατανάλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης