Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Μπροστά στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους, οι ΗΠΑ θέλουν να οπλίσουν την κυβέρνηση της Λιβύης

BBC: Μπροστά στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους, οι ΗΠΑ θέλουν να οπλίσουν την κυβέρνηση της Λιβύης
Ο Kerry σημείωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι μια «νέα απειλή» για τη Λιβύη
Οι ΗΠΑ, καθώς και άλλες παγκόσμιες δυνάμεις, αναφέρουν ότι είναι έτοιμες να οπλίσουν την κυβέρνηση ενότητας της Λιβύης, η οποία έχει την υποστήριξη του ΟΗΕ, με σκοπό να βοηθήσουν τη χώρα να αμυνθεί απέναντι στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους.
Την είδηση αυτή μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο BBC, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, μιλώντας στη Βιέννη, κατέστησε σαφές ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις θα στηρίξουν το αίτημα της Λιβύης να εξαιρεθεί από το εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Kerry σημείωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι μια «νέα απειλή» για τη Λιβύη, υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη να σταματήσει.
Οι δηλώσεις του αμερικανού υπουργού έρχονται περίπου έναν μήνα, αφότου η κυβέρνηση της Λιβύης προειδοποίησε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να θέσει υπό την κυριαρχία το μεγαλύτερο μέρος της χώρα, εάν η επέλασή του συνεχιστεί.
Σύμφωνα με τον Kerry, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης είναι ίσως η μόνη που μπορεί να διασφαλίσει την ενότητα στη χώρα, συστατικό απαραίτητο για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης