Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην «μεταφορά» 840 θέσεων εργασίας από τη Βρετανία στην Ινδία και σε άλλες ασιατικές χώρες προχωράει η HSBC

Στην «μεταφορά» 840 θέσεων εργασίας από τη Βρετανία στην Ινδία και σε άλλες ασιατικές χώρες προχωράει η HSBC
Προ ημερών, η HSBC ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει μέχρι 53 από τα 924 τραπεζικά της καταστήματα που διαθέτει στη Βρετανία
Στην μεταφορά 840 θέσεων εργασίας στελεχών πληροφορικής εκτός Βρετανίας μέχρι τον Μάρτιο 2017, σε χώρες με χαμηλότερο κόστος εργασίας όπως η Ινδία, προχωράει η βρετανική τράπεζα HSBC όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016.
Η τελευταία απόφαση της HSBC αποτελεί μέρος ενός - προαναγγελθέντος - ευρύτερου προγράμματος περικοπής κόστους κατά 5 δισ. δολάρια ετησίως από το 2017, κυρίως μέσω της διακοπής λειτουργίας τμημάτων της και της περικοπής χιλιάδων θέσεων εργασίας, αλλά και μεταφοράς θέσεων απασχόλησης σε φθηνές χώρες της Ασίας.
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος επιχειρηματικών ειδήσεων Market Watch, μετά την πώληση σε τρίτους των δραστηριοτήτων της στη Βραζιλία η HSBC θα απασχολεί πλέον 235 χιλιάδες υπαλλήλους, έναντι 295 χιλιάδων στο τέλος του 2010.
Προ ημερών, η HSBC ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει μέχρι 53 από τα 924 τραπεζικά της καταστήματα που διαθέτει στη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης