Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Στόχος του πρωθυπουργού Kenny να ολοκληρώσει τη θητεία του, πριν αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματός του

Ιρλανδία: Στόχος του πρωθυπουργού Kenny να ολοκληρώσει τη θητεία του, πριν αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματός του
Ο Kenny βρίσκεται στο τιμόνι του Fine Gael τα τελευταία 14 χρόνια
Στόχος του πρωθυπουργού της Ιρλανδίας, Enda Kenny, είναι να ολοκληρώσει την τρέχουσα θητεία του, προτού αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματός του, Fine Gael, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του ιρλανδού ηγέτη.
Ο Kenny βρίσκεται στο τιμόνι του Fine Gael τα τελευταία 14 χρόνια και έχει εκφράσει την απόφασή του να μην επιδιώξει να εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη θητεία στην ηγεσία του κόμματος.
Πολλοί πολιτικοί αναλυτές διατύπωναν την εκτίμηση ότι ο Kenny θα παραιτηθεί πριν από το 2018 ώστε ένας νέος ηγέτης να αναλάβει την επόμενη προεκλογική εκστρατεία.
«Ανέκαθεν έλεγα ότι πρόθεσή μου είναι να υπηρετήσω μια πλήρη θητεία, αλλά όχι και να οδηγήσω το κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Αυτό το έχω ξεκαθαρίσει πλήρως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kenny, μιλώντας σήμερα, Δευτέρα 16 Μαΐου, στη δημόσια τηλεόραση της Ιρλανδίας RTE.
Σημειώνεται ότι στις 6 Μαΐου, λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της Ιρλανδίας έδωσε, έπειτα από 10 εβδομάδες διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων, το κεντροδεξιό κόμμα Fianna Fail, επιτρέποντας τη δημιουργία κυβέρνησης μειοψηφίας, υπό τον Enda Kenny.
Πιο συγκεκριμένα, ο Enda Kenny, επικεφαλής της παράταξης Fine Gael, επανεξελέγη πρωθυπουργός της χώρας, με κυβέρνηση μειοψηφίας, καθώς ο κύριος πολιτικός του αντίπαλος, η παράταξη Fianna Fail, απείχε από τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.
Η κυβέρνηση μειοψηφίας του Kenny στηρίζεται από ανεξάρτητους βουλευτές.
Ειδικότερα, μετά τις εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου, όπου το κόμμα του Kenny υπέστη σημαντικές απώλειες, το Fine Gael κατάφερε τελικά να επανέλθει στην εξουσία της Ιρλανδίας, λαμβάνοντας στήριξη από εννέα ανεξάρτητους βουλευτές.
Σημειώνεται πως το Fianna Fail έχει συμφωνήσει να απέχει από τις σημαντικές ψηφοφορίες στη Βουλή έως τα τέλη του 2018.

www.bankingnews.gr  
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης