Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγωγή κατά της Volkswagen από τη Norges Bank και το Νορβηγικό Ταμείο Πετρελαίου για το σκάνδαλο με τους ρύπους

Αγωγή κατά της Volkswagen από τη  Norges Bank και το Νορβηγικό Ταμείο Πετρελαίου για το σκάνδαλο με τους ρύπους
Οι Νορβηγοί ισχυρίζονται οτι έχουν χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από το 1,64% των συνολικού μεριδίου της VW που κατέχουν 
Αγωγή κατά της γερμανικής Volkswagen πρόκειται να καταθέσει το πανίσχυρο Νορβηγικό Ταμείου Πετρελαίου το οποία διαχειρίζεται πάνω από 850 δις ευρώ από πετρελαϊκά έσοδα.
Η Νορβηγική εταιρεία εμφανίζεται ενοχλημένη για τις διαστάσεις που λαμβάνει το σκάνδαλο εκπομπής καυσαερίων, από τις οποίο η ίδια έχει χάσει τεράστια κεφάλαια που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τον περασμένο Φθινόπωρο, από τις απώλειες που παρουσίασαν τους μήνες αυτούς οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Σύμφωνα με τον Petter Johnsen, επικεφαλής της επενδυτικής πολιτικής της Norges Bank Investment Management, ο πετρελαϊκός όμιλος πρόκειται να καταθέσει αγωγή μέσα στις επόμενες εβδομάδες κατά της Volkswagen κατηγορώντας την για υπαιτιότητα στην ασφάλεια των κεφαλαίων της που ανέρχονται στο 1,64% των συνολικού μεριδίου της VW, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.
Το Νορβηγικό Ταμείο, εμφανίζεται ως ο μεγαλύτερος επενδυτής της Volkswagen αν και δεν έχει μέλος του στο συμβούλιο της γερμανικής εταιρείας.
Οι νορβηγοί έχουν ενημερώσει ήδη τη VW για τις επόμενες κινήσεις τους, οι οποίες στην ουσία είναι μία από τις δεκάδες αγωγές που έχουν κατατεθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ ενάντια στο γερμανικό κολοσσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης