Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο D. Cameron δυσκολεύεται να πείσει τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου ότι επιθυμεί την παραμονή στην Ε.Ε.

Ο D. Cameron δυσκολεύεται να πείσει τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου ότι επιθυμεί την παραμονή στην Ε.Ε.
Ο Cameron έχει προειδοποιήσει για το πλήγμα που θα δεχτεί η βρετανική οικονομία, σε περίπτωση που η χώρα αποφασίσει να αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό μπλοκ
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, David Cameron, δυσκολεύεται να πείσει τους πολίτες της χώρας ότι επιθυμεί την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε αυτό το εύρημα καταλήγει νέα δημοσκόπηση του ComRes, που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Στον αντίποδα, ο Boris Johnson, πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης φαίνεται να κάνει καλύτερη δουλειά.
Πιο συγκεκριμένα, μόλις το 21% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι ο Cameron λέει την αλήθεια για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 45% εκτιμά πως Johnson είναι πιο «πιστευτός» από τον βρετανό πρωθυπουργό.
Σημειώνεται ότι μόλις 6 εβδομάδες μας χωρίζουν πλέον από το κρίσιμο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, που θα κρίνει το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου, με τις καμπάνιες των δύο αντίπαλων στρατοπέδων να κορυφώνονται.
Ο Cameron έχει προειδοποιήσει για το πλήγμα που θα δεχτεί η βρετανική οικονομία, σε περίπτωση που η χώρα αποφασίσει να αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό μπλοκ.
Από την άλλη πλευρά, ο Johnson «στοιχηματίζει» ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ανθίσει εκτός Ε.Ε., καθώς θα δημιουργήσει τους δικούς του κανόνες, θα συνάψει δικές του εμπορικές συμφωνίες και θα δαπανεί εσωτερικά ό,τι έδινε για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 33% των πολιτών εκτιμά ότι η χώρα θα είναι καλύτερα εντός της Ε.Ε., από ό,τι εκτός, ενώ, με μικρή διαφορά, το 29% εκτιμά ότι η χώρα θα είναι σε καλύτερη θέση εκτός της Ε.Ε..

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης