Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen: Ανοικτό το ενδεχόμενο να υιοθετήσουμε τα αρνητικά επιτόκια, αλλά απαιτεί ενδελεχή σκέψη

Yellen: Ανοικτό το ενδεχόμενο να υιοθετήσουμε τα αρνητικά επιτόκια, αλλά απαιτεί ενδελεχή σκέψη
Σύμφωνα με την επικεφαλής της Fed, η αμερικανική οικονομία θα ενισχυθεί και ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο στόχο του 2% «σταδιακά»
Η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Janet Yellen, δεν απέκλεισε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το ενδεχόμενο η Fed να χρησιμοποιήσει τα αρνητικά επιτόκια.
Όμως, προειδοποίησε ότι μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά προτού υλοποιηθεί.
Συγκεκριμένα, απαντώντας με επιστολή της προς τον Δημοκρατικό Γερουσιαστή της Καλιφόρνια, Brad Sherman, η κα. Yellen σημείωσε ότι «αν και δεν αποκλείουμε εντελώς τη χρήση των αρνητικών επιτοκίων σε κάποιο μελλοντικό πολύ δυσμενές σενάριο, οι φορείς χάραξης της νομισματικής πολιτικής θα πρέπει να εξετάσουν ενδελεχώς ένα ευρύ φάσμα θεμάτων πριν υιοθετήσουν αυτό το εργαλείο στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και την πιθανότητα να προκαλέσει απρόβλεπτες συνέπειες».
Η απάντηση της Yellen δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του γερουσιαστή.
Ακόμη, η επικεφαλής της Fed έγραψε ότι περιμένει πως η οικονομία θα ενισχυθεί και ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο στόχο της Fed για 2% «σταδιακά».
«Αν οι προοπτικές της οικονομίας εξελιχθούν με έναν απροσδόκητο τρόπο, η Federal Reserve θα προσαρμόσει ανάλογα την πολιτική της, προκειμένου να ενθαρρύνει την πρόοδο προς τους μακροχρόνιους στόχους της μέγιστης απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών», καταλήγει η κα. Yellen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης