Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενίσχυση αμερικανικού νομίσματος μέχρι τα 1,12844 δολάρια ανά ευρώ λόγω θετικής πορείας πωλήσεων λιανικής στις ΗΠΑ

Ενίσχυση αμερικανικού νομίσματος μέχρι τα 1,12844 δολάρια ανά ευρώ λόγω θετικής πορείας πωλήσεων λιανικής στις ΗΠΑ
Οι βελτιωμένες πωλήσεις λιανικής, πλέον αναμένεται να οδηγήσουν σε επιτάχυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ στο β' τρίμηνο 2016

Σε επίπεδο κάτω των 1,13 δολαρίων ανά ευρώ ενισχύθηκε το αμερικανικό νόμισμα το απόγευμα της Παρασκευής 13 Μαΐου 2016, μετά την ανακοίνωση απροσδόκητα μεγάλης αύξησης κατά 1,3% των πωλήσεων λιανικής στις ΗΠΑ τον Απρίλιο 2016, που επανέφεραν επενδυτικές προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve ακόμα και τον επόμενο μήνα.
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την αύξηση των πωλήσεων λιανικής δεν ξεπερνούσαν το 1%, ενώ το 1,3% είναι η δυναμικότερη άνοδος που έχει καταγραφεί στο τελευταίο έτος.
Οι προσδοκίες για επιτάχυνση της επόμενης αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου βασίζονται σε προβλέψεις για άνοδο του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ στο δεύτερο τρίμηνο 2016, υπό το φως των νέων στοιχείων.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε μέχρι τα 1,12844 δολάρια ανά ευρώ, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής (18:00) διαπραγματευόταν στη διεθνή αγορά συναλλάγματος στο επίπεδο των 1,12930 δολαρίων.
Στην τρέχουσα εβδομάδα, ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Fed εκτίμησαν με δηλώσεις τους, ότι είναι ακόμα πιθανή η αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της δύο φορές μέχρι το τέλος του 2016, όσο τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ βελτιώνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης