Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Ομαλή η εξέλιξη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ - Δηλώσεις ενισχυτικές της αύξησης επιτοκίων από Fed

Mester (Fed): Ομαλή η εξέλιξη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ - Δηλώσεις ενισχυτικές της αύξησης επιτοκίων από Fed
Η στάση της Mester την καθιστά υπέρμαχο της αύξησης των επιτοκίων της Fed συντομότερα, αντί αργότερα
«Ενθαρρυντικά για τον πληθωρισμό» χαρακτήρισε τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Κλίβελαντ, Loretta Mester, την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, σύμφωνα με τα οποία τόσο ο πληθωριστικός δείκτης δαπανών ιδιωτικής κατανάλωσης (PCE), όσο και ο «πυρήνας» αυτού (Core PCE), έχουν ενισχυθεί.
«Τα περισσότερο πρόσφατα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά και συνάδουν με την άποψη της επιτροπής πολιτικής [σ.σ.: την FOMC] της Fed, ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει σταδιακά στο στόχο με το πέρασμα του χρόνου», επεσήμανε η Mester κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Ράιχενάου της Γερμανίας.
Στο πρώτο τρίμηνο του 2016, αμφότεροι οι δύο βασικοί δείκτες πληθωρισμού που χρησιμοποιεί η Fed για να τον ποσοτικοποιήσει αυξήθηκαν, ο ένας σε 1% από 0,2% στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο (PCE) και ο άλλος σε 1,7% από 1,3% (Core PCE) αντίστοιχα.
Οι απόψεις της Mester για την πορεία του αμερικανικού πληθωρισμού είναι σημαντικές, επειδή εντός του 2016 διατηρεί δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed, που ελέγχει απόλυτα τα παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου ΗΠΑ.
Αν και η ίδια απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με την πορεία των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed, η στάση της την καθιστά υπέρμαχο της αύξησης αυτών συντομότερα, αντί αργότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης