Τελευταία Νέα
Διεθνή

Summers (πρώην ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Τεράστιος ο οικονομικός κίνδυνος για τις ΗΠΑ από την πολιτική αβεβαιότητα

tags :
Summers (πρώην ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Τεράστιος ο οικονομικός κίνδυνος για τις ΗΠΑ από την πολιτική αβεβαιότητα
Ο λαϊκισμός κερδίζει έδαφος και οδηγεί σε σημαντική αστάθεια την οικονομία και τη χώρα
Την ανησυχία του για την πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ εκφράζει ο πρώην αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Larry Summers, ο οποίος υπήρξε υπουργός για 2 αμερικανούς προέδρους.
«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα το πω αυτό», τονίζει ο Summers, αλλά ο πολιτικός κίνδυνος αποτελεί έναν «τεράστιο οικονομικό κίνδυνο για τις ΗΠΑ.
Κανονικά, αυτό είναι μια απειλή που συνήθως αφορά τις αναδυόμενες αγορές», είπε.
Παράλληλα, ο Summers προειδοποιεί για τον κίνδυνο «ο λαϊκισμός να επικρατήσει στην πολιτική σκηνή, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε τεράστια αστάθεια».
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και σύμβουλος του Obama φάνηκε να υπαινίσσεται τη δημοτικότητα τόσο του υποψηφίου για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Donald Trump, που χαρακτήρισε τη Ford «ντροπή», μιλώντας για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μεξικό, όσο και του υποψηφίου για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος Bernie Sanders, ο οποίος είπε ότι η General Electric «καταστρέφει τον ηθικό ιστό της Αμερικής».
Ο Summers λέει ότι ο κίνδυνος είναι πραγματικός και προς το παρόν «δεν έχει αποτιμηθεί στις αγορές».
Τέλος, ο ίδιος υποστηρίζει ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη θέση εάν η Ουάσιγκτον «άρχιζε να κάνει τα σωστά πράγματα», όπως τη φορολογική μεταρρύθμιση, τη μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση και την αύξηση των δημόσιων επενδύσεων.
Με δεδομένα τα χαμηλά επιτόκια και την αργή ανάπτυξη, ο Summers λέει ότι είναι μία «παράλογη στιγμή» να μην υπάρχουν δαπάνες για υποδομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης