Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Bayer εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση ύψους 40 δισ. δολ. για την εξαγορά της Monsanto

tags :
Η Bayer εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση ύψους 40 δισ. δολ. για την εξαγορά της Monsanto
Εάν η συμφωνία πραγματοποιηθεί θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη συμφωνία παγκοσμίως μεταξύ των κορυφαίων βιομηχανιών στην πώληση σπόρων και λιπασμάτων
Την πιθανότητα να καταθέσει πρόταση εξαγοράς ύψους 40 δισ. δολ. για τη βιομηχανία μεταλλαγμένων τροφίμων Monsanto εξετάζει ο γερμανικός κολοσσός στα χημικά και τα φάρμακα, Bayer.
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, εάν η συμφωνία πραγματοποιηθεί θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη συμφωνία μεταξύ των κορυφαίων βιομηχανιών παγκοσμίως στην πώληση σπόρων και λιπασμάτων.
Η Bayer, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία 79 δισ. δολ., εξετάζει εδώ και εβδομάδες με οικονομικούς συμβούλους πιθανούς τρόπους εξαγοράς που μπορούν να οδηγήσουν σε μία επιτυχημένη εξαγορά της Monsanto, η οποία είναι ευρέως γνωστή για το χημικό της ψεκαστικό Round-Up, το προϊόν που στηρίζει τις μεγάλες επιχειρήσεις γενετικά τροποποιημένων σπόρων.
Άνθρωποι με γνώση του τρόπου σκέψης της Bayer επιβεβαίωσαν ότι η εταιρεία μελετά να καταθέσει προσφορά για τη Monsanto, αλλά μία τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα από τις ρυθμιστικές αρχές και τις αρχές ανταγωνισμού.
Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν τα δύο μέρη έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις, αλλά μία πιθανή συμφωνία θα ερχόταν σε μία στιγμή που ο κλάδος της βιομηχανίας προϊόντων που προορίζονται για τη γεωργία έχει δει μία σειρά επιτυχημένων μεγάλων συγχωνεύσεων και εξαγορών.
ΟΙ μετοχές της Bayer υποχωρούσαν νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου κατά 4,6%, στα 95,44 δολ., έπειτα από την είδηση για τη πιθανή προσφορά που μετέδωσε πρώτο το Bloomberg.
Από την άλλη, η μετοχή της Monsanto κέρδιζε 11%, στα 100,52 δολ. με το άνοιγμα της Wall Street στη Νέα Υόρκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης