Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχοινάς (Κομισιόν): Η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για την προσφυγική κρίση δεν είναι «νεκρή»

Σχοινάς (Κομισιόν): Η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για την προσφυγική κρίση δεν είναι «νεκρή»
Οι Βρυξέλλες συνεχίζουν να εργάζονται για την απελευθέρωση της βίζας, η οποία που αποτελεί όρο-κλειδί για την Άγκυρα
Oι Βρυξέλλες εξακολουθούν να εργάζονται για την απελευθέρωση της βίζας για τους τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, τόνισε σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου σε ενημέρωση δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν Jean Claude Juncker, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Συνεχίζοντας, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για την προσφυγική κρίση δεν είναι «νεκρή», παρά τη σφοδρή κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών για την απελευθέρωση των τουρκικών θεωρήσεων.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι Βρυξέλλες συνεχίζουν να εργάζονται για την απελευθέρωση της βίζας, η οποία που αποτελεί όρο-κλειδί για την Άγκυρα προκειμένου να εμμείνει στη συμφωνία για το μεταναστευτικό.
«Θα συνεργαστούμε με τους θεσμούς και τους εταίρους μας για να κάνουμε τη συμφωνία να δουλέψει», είπε ο κ. Σχοινάς.
Ο ίδιος απέφυγε πάντως να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν η Κομισιόν προσανατολίζεται πλέον σε μετάθεση της διορίας για απελευθέρωση των θεωρήσεων τον Οκτώβριο, αντί για τα τέλη Ιουνίου που προβλέπεται σήμερα.
Τυχόν μετάθεση της διορίας θα δώσει στις δύο πλευρές περισσότερο χρόνο να λύσουν τις διαφορές τους.
Στο επίκεντρο της σύγκρουσης Βρυξελλών και Άγκυρας βρίσκεται η αντιτρομοκρατική νομοθεσία της Τουρκίας.
Η Ευρώπη εκτιμά πως ο νόμος επιτρέπει στην τουρκική κυβέρνηση να κατηγορεί τους πολιτικούς της αντιπάλους ως τρομοκράτες, περιορίζοντας την ελευθερία του λόγου.
Η τουρκική πλευρά επιμένει ότι έχει υλοποιήσει όλες τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της βίζας, ενώ ειδικά για τον αντιτρομοκρατικό νόμο σημειώνει πως είναι μεγάλης σημασίας για την καταπολέμηση των κούρδων ανταρτών και του Ισλαμικού Κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης