Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ George Osborne προειδοποιεί: Το Brexit βλάπτει σοβαρά τη βρετανική οικονομία

Ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ George Osborne προειδοποιεί: Το Brexit βλάπτει σοβαρά τη βρετανική οικονομία
Οι νέες προειδοποιήσεις Osborne προς τους οπαδούς του Brexit κάνουν λόγο για κρίση του ισοζυγίου πληρωμών και του τραπεζικού τομέα της Βρετανίας
Σε διαρκείς προειδοποιήσεις για επερχόμενο οικονομικό πανδαιμόνιο που θα βλάψει τη Βρετανία σε περίπτωση κατά την οποία στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 οι Βρετανοί ψηφοφόροι αποφασίσουν την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit), προβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborne.
Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, ο Osborne επέλεξε να «τρομάξει» τους υπέρμαχους του Brexit αναφέροντας, ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Βρετανία θα αντιμετώπιζε οξεία κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών της και πολλά προβλήματα στον τραπεζικό της τομέα.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters, σε ομιλία του στο βρετανικό κοινοβούλιο ο υπουργός προειδοποίησε εμφατικά, ότι σε περίπτωση Brexit «θα αντιμετωπίζαμε μια πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση που θα μπορούσε να μας καταστήσει σημαντικά φτωχότερους απ' ότι είμαστε σήμερα επειδή θα είχαμε κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών... Υπάρχουν δυνητικά αρνητικές πλευρές στην κατάσταση της χρηματο-οικονομικής σταθερότητας» στη Βρετανία.
Προ ημερών, ο (Καναδός) διοικητής της κεντρικής Τραπέζης Αγγλίας (BoE), Mark Carney, είχε και αυτός εκφράσει αντίστοιχες ανησυχίες με αυτές του Osborne, αναφέροντας ότι ένα Brexit θα δοκίμαζε την «καλοσύνη των ξένων» που χρηματοδοτούν το μεγάλο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Βρετανίας.
Στην πραγματικότητα, ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει τις οικονομικές συνέπειες ενός ενδεχόμενου Brexit στη βρετανική οικονομία, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο ιστορικό προηγούμενο, ενώ η έκταση των αντιδράσεων θα ήταν άμεσα συνδεδεμένη μεταξύ άλλων με τη στάση των επενδυτών στις αγορές κεφαλαίων, ομολόγων και συναλλάγματος, καθώς με την πολιτική στάση που θα τηρούσαν οι παραδοσιακοί σύμμαχοι της Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης