Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό επίπεδο 2 εβδομάδων υποχώρησε το ιαπωνικό νόμισμα μέχρι τα 109,352 γιέν ανά δολάριο

Σε χαμηλό επίπεδο 2 εβδομάδων υποχώρησε το ιαπωνικό νόμισμα μέχρι τα 109,352 γιέν ανά δολάριο
Την περασμένη εβδομάδα το ιαπωνικό νόμισμα είχε ενισχυθεί ταχύτατα στο υψηλότερο επίπεδό του έναντι του αμερικανικού νομίσματος το τελευταίο 18μηνο
Σε χαμηλό επίπεδο σχεδόν δύο εβδομάδων εξασθένησε το ιαπωνικό έναντι του αμερικανικού νομίσματος την Τρίτη 10 Μαΐου 2016, υποχωρώντας μέχρι τα 109,352 γιέν ανά δολάριο ΗΠΑ μετά από δεύτερη συνεχόμενη ημέρα απωλειών.
Τόσο οι απανωτές προφορικές προειδοποιήσεις του Ιάπωνα πρωθυπουργού, ενός συμβούλου του και του ΥΠΟΙΚ της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, ότι θα υπάρξει παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος σε περίπτωση διαρκούς ισχύος του γιέν έναντι του δολαρίου, όσο και η βελτίωση της επενδυτικής συγκυρίας μακριά από παραδοσιακά «επενδυτικά καταφύγια», προκάλεσαν εκροές γιεν προς το δολάριο, με το ιαπωνικό νόμισμα να καταγράφει ισχυρότερο επίπεδο ημέρας τα 108,295 γιέν.
Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα το ιαπωνικό νόμισμα είχε ενισχυθεί ταχύτατα στο υψηλότερο επίπεδό του έναντι του αμερικανικού νομίσματος το τελευταίο 18μηνο, ανερχόμενο μέχρι τα 105,55 γιέν ανά δολάριο.
Αργά το βράδυ της Τρίτης (23:50), το δολάριο διαπραγματευόταν στη διεθνή αγορά συναλλάγματος στο επίπεδο των 109,26 γιέν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης