Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα συνάντηση στις 17/5 στη Βιέννη των 17 χωρών που στηρίζουν την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία

Νέα συνάντηση στις 17/5 στη Βιέννη των 17 χωρών που στηρίζουν την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία
Χθες Δευτέρα 9 Μαΐου 2017, ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν να προσπαθήσουν να αναβιώσουν τη «διακοπή εχθροπραξιών» (εκεχειρία) στη Συρία
Νέα συνάντηση σε μία εβδομάδα - την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 - ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στη Βιέννη μεταξύ των 17 χωρών που υποστηρίζουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Σύρια, οι οποίες συμμετέχουν στη Διεθνή Ομάδα Υποστήριξης της Συρίας (ISSG).
Αυτό ανέφερε από το Λονδίνο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Χθες Δευτέρα 9 Μαΐου 2017, ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν να προσπαθήσουν να αναβιώσουν τη «διακοπή εχθροπραξιών» (εκεχειρία) στη Συρία που είχε συμφωνηθεί τον Φεβρουάριο 2016, η οποία σε κάποιες περιοχές της μεσανατολικής χώρας διήρκεσε αρκετές εβδομάδες αλλά κατέρρευσε μετά τις εκτεταμένες εχθροπραξίες που καταγράφηκαν στο Χαλέπι, την άλλοτε μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.
Σύμφωνα με τον Kerry, μετά τη νέα σύνοδο του ISSG θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ των αντιμαχόμενων συριακών παρατάξεων «κάποιες ημέρες αργότερα».
Όσο κουραστική και ατελέσφορη και αν είναι η διαρκώς επαναλαμβανόμενη διαδικασία των συνομιλιών των εμπλεκόμενων χωρών και πλευρών, αυτή αποτελεί την μοναδική ρεαλιστική ελπίδα ειρήνευσης στη ρημαγμένη από τον υπερπενταετή εμφύλιο πόλεμο Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης