Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. έχει μεγεθύνει τον ρόλο του στο παγκόσμιο στερέωμα

Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. έχει μεγεθύνει τον ρόλο του στο παγκόσμιο στερέωμα
Στις 23 Ιουνίου το κρίσιμο δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο
Την άποψη ότι η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μεγεθύνει τον ρόλο της χώρας στο παγκόσμιο στερέωμα εξέφρασε σήμερα, Τρίτη 10 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το έγκυρο πρακτορείο Reuters.
Στη δήλωσή αυτή προέβη, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο, λίγες μόλις εβδομάδες αφότου ο αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, επισκεπτόμενος το Ηνωμένο Βασίλειο, τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. και ενθάρρυνε τους πολίτες προς αυτή την κατεύθυνση.
Σημειώνεται ότι το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ε.Ε. θα διεξαχθεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου.
Παράλληλα, ο John Kerry τόνισε ότι οι ξένες εταιρείες δε θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις ΗΠΑ ως δικαιολογία για να μην κάνουν δουλειές στο Ιράν.
Πιο συγκεκριμένα σχολίασε ότι «οι επιχειρήσεις δε θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις ΗΠΑ ως δικαιολογία αν δε θέλουν να ανοίξουν δουλειές στο Ιράν ή αν δεν εντοπίζουν κάποια καλή ευκαιρία, καθώς αυτό δεν είναι ούτε δίκαιο, αλλά ούτε και ακριβές».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, «κάποιες φορές χρησιμοποιούμαστε [οι ΗΠΑ] ως δικαιολογία σε αυτή τη διαδικασία».

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης