Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνεται η πολιτική ένταση στη Βραζιλία μετά την ακύρωση της διαδικασίας αποπομπής της προέδρου Rousseff

Κλιμακώνεται η πολιτική ένταση στη Βραζιλία μετά την ακύρωση της διαδικασίας αποπομπής της προέδρου Rousseff
Οι αγορές της Βραζιλίας κατέγραψαν μεγάλη πτώση μετά την ανακοίνωση της κλιμάκωσης της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα
Ανεβαίνει επικίνδυνα το «θερμόμετρο» της πολιτικής διαμάχης αποπομπής της νυν προέδρου της Βραζιλίας, Dilma Rousseff, μετά την απόφαση του νέου υπηρεσιακού προέδρου της Κάτω Βουλής της χώρας, Waldir Maranhao, την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 να ακυρώσει το ψήφισμα του βουλευτικού σώματος βάσει του οποίου κλήθηκε ειδική επιτροπή της Γερουσίας να αποφασίσει επί της παραπομπής της Rousseff σε δίκη, που θα σήμαινε την άμεση αποπομπή της.
Όπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η αμφιλεγόμενη απόφαση του Maranhao δεν είναι ξεκάθαρο αν γίνεται να ανατραπεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας, την Γερουσία της ή την πλειοψηφία της Κάτω Βουλής της.
Ο Maranhao επικαλέστηκε «διαδικαστικά λάθη» στην ψηφοφορία της Βουλής που παρέπεμψε την υπόθεση της Rousseff σε ειδική επιτροπή της Γερουσίας, η οποία την περασμένη Παρασκευή 6/5 αποφάνθηκε υπέρ της παραπομπής της σε δίκη για παραβίαση δημοσιονομικών κανόνων, που θα συνεπαγόταν την αποπομπή της (μη δεσμευτική γνωμοδότηση).
Ο ίδιος, ζήτησε την επανάληψη της ψηφοφορίας παραπομπής της Rousseff σε δίκη από την Βουλή.
Επισημαίνεται, ότι επόμενο - και τελικό - βήμα για την αποπομπή είχε απομείνει η συνεδρίαση επί του ζητήματος της Ολομέλειας της Γερουσίας μεθαύριο Τετάρτη 11/5, η απόφαση της οποίας θα ήταν δεσμευτική και θα μπορούσε να οδηγήσει στην άμεση απαλλαγή της Rousseff από τα καθήκοντά της.
Οι αγορές της Βραζιλίας κατέγραψαν μεγάλη πτώση μετά την ανακοίνωση της κλιμάκωσης της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα, που εδώ και αρκετούς μήνες περιδινίζεται σε μεγάλη οικονομική κρίση, λόγω της καθίζησης των τιμών του πετρελαίου και των εμπορευματικών αγαθών που εξάγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης